Viadia Pohjois-Savo Ry:n Ruoka-aputyön auttavuus asiakkaiden näkökulmasta
Nimmrichter, Pihla-Pilvi (2016)
Nimmrichter, Pihla-Pilvi
Diakonia-ammattikorkeakoulu
2016
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016102715485
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016102715485
Tiivistelmä
Nimmrichter, Pihla-Pilvi. ViaDia Pohjois-Savo ry:n ruoka-aputyön auttavuus asiakkaiden näkökulmasta. Syksy 2016, 21 s., 1 liite. Diakonia-ammattikorkeakoulu, Sosiaalialan koulutusohjelma, Sosionomi ja kirkon nuorisotyöntekijä. (AMK)
Opinnäytetyön aiheena oli saada selville ViaDia Pohjois-Savo ry:n ruoka-aputyön auttavuus asiakkaiden näkökulmasta ja heidän mielipiteistään. Tutkimuksen tavoitteena oli asiakkaiden haastattelujen perusteella saada selville mitä mieltä he ovat ViaDian ruoka-aputyöstä, kuten minkälaista ruokaa ViaDialla on tarjottavana, minkälaiset tilat siellä ovat ja minkälainen hengellinen tilaisuus on.
Tutkimus on laadullinen tutkimus, jossa aineistokeruumenetelmänä käytettiin haastattelua. Sain haastattelujen avulla tietoa ruoka-aputyön auttavuuden lisäksi heikkouksista sekä parannus ehdotuksia. Tärkeimpänä asiana oli saada tietää miten ruoka-aputyön asiakkaat ovat itse kokeneet ruoka-aputyön hyödylliseksi. Tutkimuksen myötä tuli uusia ideoita ja ehdotuksia ruokailutilaisuuksiin sekä uusiin mahdollisiin tutkimuksiin.
Tutkimuksen tuloksissa 10 ihmisisestä 9 oli tyytyväisiä ViaDian ruoka-aputyön ruokaan ja hengelliseen tilaisuuteen. Muutamia kehittämisehdotuksia tuli, kuten salaattia ruuan kanssa, kahvia ja kahvileipää.
Haastattelujen myötä tuli jatkotutkimusehdotus siitä, että olisiko mahdollista ruokailutilasuutta pitää jokaisena päivän. Tästä on hyvä lähetä pohtimaan mitä tämä idea tarvitseekaan, jotta sitä pystyisi tekemään.
Asiasanat: ViaDia Pohjois-Savo ry, ruoka-aputyö, hengellinen ruoka-aputyö, hengellisyys, ruoka-aputyö asiakkaat, toimintakyky.
Opinnäytetyön aiheena oli saada selville ViaDia Pohjois-Savo ry:n ruoka-aputyön auttavuus asiakkaiden näkökulmasta ja heidän mielipiteistään. Tutkimuksen tavoitteena oli asiakkaiden haastattelujen perusteella saada selville mitä mieltä he ovat ViaDian ruoka-aputyöstä, kuten minkälaista ruokaa ViaDialla on tarjottavana, minkälaiset tilat siellä ovat ja minkälainen hengellinen tilaisuus on.
Tutkimus on laadullinen tutkimus, jossa aineistokeruumenetelmänä käytettiin haastattelua. Sain haastattelujen avulla tietoa ruoka-aputyön auttavuuden lisäksi heikkouksista sekä parannus ehdotuksia. Tärkeimpänä asiana oli saada tietää miten ruoka-aputyön asiakkaat ovat itse kokeneet ruoka-aputyön hyödylliseksi. Tutkimuksen myötä tuli uusia ideoita ja ehdotuksia ruokailutilaisuuksiin sekä uusiin mahdollisiin tutkimuksiin.
Tutkimuksen tuloksissa 10 ihmisisestä 9 oli tyytyväisiä ViaDian ruoka-aputyön ruokaan ja hengelliseen tilaisuuteen. Muutamia kehittämisehdotuksia tuli, kuten salaattia ruuan kanssa, kahvia ja kahvileipää.
Haastattelujen myötä tuli jatkotutkimusehdotus siitä, että olisiko mahdollista ruokailutilasuutta pitää jokaisena päivän. Tästä on hyvä lähetä pohtimaan mitä tämä idea tarvitseekaan, jotta sitä pystyisi tekemään.
Asiasanat: ViaDia Pohjois-Savo ry, ruoka-aputyö, hengellinen ruoka-aputyö, hengellisyys, ruoka-aputyö asiakkaat, toimintakyky.