Ravitsemus ja painonhallinta : Voi hyvin! -päivän osaprojektina
Lottonen, Anne-Mari; Virta, Susanna (2010)
Lottonen, Anne-Mari
Virta, Susanna
Diakonia-ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201004096300
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201004096300
Tiivistelmä
Lottonen, Anne-Mari & Virta, Susanna. Ravitsemus ja painonhallinta Voi hyvin! -päivän osaprojektina. Helsinki, kevät 2010, 36 s., 2 liitettä.
Diakonia-ammattikorkeakoulu, Diak Etelä Helsinki. Hoitotyön koulutusohjelma,
Terveydenhoitotyön suuntautumisvaihtoehto, terveydenhoitaja (AMK).
Kehittämistehtävän aiheena oli Voi hyvin! -päivän järjestäminen Suomenlahden merivartioston esikuntaan. Tavoitteena oli herättää Suomenlahden merivartioston esikunnan työntekijät ajattelemaan omia terveystottumuksiaan. Lisäksi tavoitteena oli herättää työntekijät kiinnostumaan omasta terveydestä ja hyvinvoinnista. Tavoitteilla tähdättiin merivartioston henkilökunnan terveyden ja työkyvyn parantamiseen.
Voi hyvin! -päivä koostui kolmesta eri osaprojektista. Kokonaisuudessaan terveyspäivä järjestettiin kuuden opiskelijan voimin. Terveyspäivä koostui eri teemoista: ravitsemuksesta, painonhallinnasta, alkoholista, nuuskasta, tupakasta ja liikunnasta sekä uni ja työstressistä. Tässä kehittämistehtävässä kuvataan ravitsemusteemaa Voi hyvin!
-päivässä.
Ravitsemusteeman tavoitteena oli saada työntekijät ajattelemaan omaa terveyttään ja ruokavaliotaan, etenkin piilorasvojen käyttöä sekä suolan ja sokerin kulutusta konkreettisten ja havainnollistavien esimerkkien avulla. Lisäksi tavoitteena oli saada kohderyhmä huomaamaan mittauksien ja testien avulla, missä kohtaa heidän terveystottumuksissaan olisi vielä parantamisen varaa. Päivässä on käytetty terveyden edistämisen keinoina terveysneuvontaa, moniammatillista yhteistyötä sekä havainnollistavia esimerkkejä ja testejä.
Palaute päivästä kerättiin yhteisellä kyselylomakkeella. Saadun palautteen perusteella kohderyhmä jäi miettimään omaa ruokavaliotaan. Yhteystahoilta saatu palaute oli positiivista ja vastaavanlaisia terveystapahtumia toivottiin jatkossakin.
Avainsanat: terveyspäivä, ravitsemus, painonhallinta, terveyden edistäminen
Diakonia-ammattikorkeakoulu, Diak Etelä Helsinki. Hoitotyön koulutusohjelma,
Terveydenhoitotyön suuntautumisvaihtoehto, terveydenhoitaja (AMK).
Kehittämistehtävän aiheena oli Voi hyvin! -päivän järjestäminen Suomenlahden merivartioston esikuntaan. Tavoitteena oli herättää Suomenlahden merivartioston esikunnan työntekijät ajattelemaan omia terveystottumuksiaan. Lisäksi tavoitteena oli herättää työntekijät kiinnostumaan omasta terveydestä ja hyvinvoinnista. Tavoitteilla tähdättiin merivartioston henkilökunnan terveyden ja työkyvyn parantamiseen.
Voi hyvin! -päivä koostui kolmesta eri osaprojektista. Kokonaisuudessaan terveyspäivä järjestettiin kuuden opiskelijan voimin. Terveyspäivä koostui eri teemoista: ravitsemuksesta, painonhallinnasta, alkoholista, nuuskasta, tupakasta ja liikunnasta sekä uni ja työstressistä. Tässä kehittämistehtävässä kuvataan ravitsemusteemaa Voi hyvin!
-päivässä.
Ravitsemusteeman tavoitteena oli saada työntekijät ajattelemaan omaa terveyttään ja ruokavaliotaan, etenkin piilorasvojen käyttöä sekä suolan ja sokerin kulutusta konkreettisten ja havainnollistavien esimerkkien avulla. Lisäksi tavoitteena oli saada kohderyhmä huomaamaan mittauksien ja testien avulla, missä kohtaa heidän terveystottumuksissaan olisi vielä parantamisen varaa. Päivässä on käytetty terveyden edistämisen keinoina terveysneuvontaa, moniammatillista yhteistyötä sekä havainnollistavia esimerkkejä ja testejä.
Palaute päivästä kerättiin yhteisellä kyselylomakkeella. Saadun palautteen perusteella kohderyhmä jäi miettimään omaa ruokavaliotaan. Yhteystahoilta saatu palaute oli positiivista ja vastaavanlaisia terveystapahtumia toivottiin jatkossakin.
Avainsanat: terveyspäivä, ravitsemus, painonhallinta, terveyden edistäminen