Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Diakonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Diakonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

AVOIN RUOKATUNTI MESSUKYLÄN SEURAKUNNAN DIAKONIATYÖSSÄ

Jauhiainen, Tytti (2013)

Avaa tiedosto
Jauhiainen_tytti.pdf (293.2Kt)
Lataukset: 


Jauhiainen, Tytti
Diakonia-ammattikorkeakoulu
2013
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013112518172
Tiivistelmä
TIIVISTELMÄ


Jauhiainen, Tytti. Avoin ruokatunti Messukylän seurakunnan diakoniatyössä. Syksy 2013, 42 s., 3 liitettä.
Diakonia-ammattikorkeakoulu. Sosiaalialan koulutusohjelma, diakonisen sosi-aalityön suuntautumisvaihtoehto, sosionomi (AMK) + diakonin virkakelpoisuus.

Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli auttaa Messukylän seurakunnan diakoniatyöntekijöitä arvioimaan seurakunnassa järjestettävän avoimen ruokatunnin tarpeellisuutta seurakunnassa tehtävän diakoniatyön kentässä. Seurakunta järjestää kaikille avoimen, edullisen ruokailumahdollisuuden joka viikko neljällä eri seurakuntatalolla. Tutkimuskysymyksinä olivat: 1) Mitä merkityksiä ruokatuntiin osallistujat antavat toiminnalle? 2) Onko ruokatuntitoiminta diakoniatyön ytimessä?

Tutkimusmenetelmäksi valittiin laadullinen tutkimus. Aineisto kerättiin haastattelemalla ruokatunnin asiakkaita. Haastateltavia oli yhteensä kuusi henkeä, kolme naista ja kolme miestä. Lisäksi tutkimusaineistoa kerättiin havainnoimalla ruokatuntitilannetta. Havainnointimenetelmänä oli sekä osallistuvaa että osallistumatonta havainnointia.

Litteroidusta haastatteluaineistosta tehtiin sisällönanalyysi. Aineiston perusteella saatiin nostettua esiin ne merkitykset, joita asiakkaat ruokatunnille antavat. Näitä ovat yhteisöllisyys, lähimmäinen, kohtaaminen ja yhteinen ateria. Nämä käsitteet ovat myös olennainen osa diakoniaa.

Ruokatuntitoiminnan voidaan katsoa olevan diakoniatyön ytimessä, koska se on yhteinen ateria, jossa hengellisyys on läsnä. Lisäksi toiminnalle on ominaista sekä yhteisöllisyys että kohtaaminen.



Asiasanat: diakonia, ateriayhteys, yhteisöllisyys, kohtaaminen, lähimmäinen
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste