Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Humanistinen ammattikorkeakoulu
  • Julkaisut
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Humanistinen ammattikorkeakoulu
  • Julkaisut
  • Näytä viite

Matkoja Etelä-Karjalan makuhistoriaan

Iso-Aho, Juha; Moilanen, Jukka; Murto, Maria; Natunen, Juha-Pekka; Niemi, Noora; Helppi-Kurki, Riina; Vehviläinen, Katja (2023)

Avaa tiedosto
matkoja-etela-karjalan-makuhistoriaan.pdf (15.34Mt)
Lataukset: 


Iso-Aho, Juha
Moilanen, Jukka
Murto, Maria
Natunen, Juha-Pekka
Niemi, Noora
Helppi-Kurki, Riina
Vehviläinen, Katja
Humanistinen ammattikorkeakoulu
2023
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe20231229157583
Tiivistelmä
Tiesitkö, että kivikaudella Saimaan rannoilla syötiin pähkinöitä? Entä millaista ruokaa sai 1700-luvun lopun eteläkarjalaisessa kestikievarissa? Sauna ja makkara kuuluvat yhteen, mutta uskotko että hyvässä makkarassa mausteet ovat kuoren alla eikä päällä? Voiko retkinuotiolla valmistaa kokonaisen menun? Tässä kirjassa matkustetaan eteläkarjalaiseen ruokahistoriaan ja tarjoillaan nykypäivään sopivia versioita ruoka-annoksista, joita maakunnassa on eri aikakausina syöty.

Ruokamaakunta Nyt! – 11 000 vuotta eteläkarjalaista gastronomiaa jatkuvassa kattauksessa (A78744, EAKR) oli 1.9.2022 – 30.11.2023 toteutettu ruokamatkailun kehittämishanke, jossa yhdistyivät tutkimus, yhteiskehittäminen ja tapahtumatuotanto. Hankkeessa järjestettiin neljä eri historiallisiin aikakausiin kytkettyä ruokateemaista yleisötapahtumaa sekä joukko hubeja, työpajoja ja muita ruoka- ja matkailualan toimijoille suunnattuja tilaisuuksia. Hankkeen tuloksena syntyi myös runsaasti toimijakentän käyttöön hankkeen jälkeen jääviä digitaalisia mediasisältöjä, kuten valokuvia, videoita ja podcasteja sekä some- ja tv-mainontaa.

Saimaan matkailuun kilpailukykyä ja uudistumista kulinarististen elämysten ja verkostojen avulla (SAKU) (A78745, EAKR) 1.6.2022-30.11.2023 -hankkeen tavoitteena oli tukea alueen yrittäjien verkostoitumista ja yritysekosysteemien kehittämistä ruokamatkailuverkoston muodossa, yhdessä kehittämistä ja markkinaosaamisen sekä viennin mahdollistavien avauksien kehittämistä.
Kokoelmat
  • Julkaisut
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste