Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Hävikin hallinta päivittäistavarakaupassa : Case: K-market Woikantori

Simonen, Anni (2015)

 
Avaa tiedosto
Simonen_Anni.pdf (489.9Kt)
Lataukset: 


Simonen, Anni
Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015112718129
Tiivistelmä
Hävikki on tällä hetkellä iso puheenaihe päivittäistavarakauppojen päivittäisessä työssä niin kuin mediakeskusteluissakin. Tässä taloustilanteessa on etsittävä erilaisia säästökohteita, ja hävikki on sekä yrityksen tuloksenteon ja kannattavuuden että ympäristövastuun kannalta merkittävä osa-alue yrityksen toiminnassa. Tämän vuoksi hävikin määrälle olisi löydettävä tasapaino. Toimeksiantajayrityksessä hävikki on ollut pienoisessa kasvussa viime vuosina, ja vaikka tämän vuoden aikana hävikki onkin lähtenyt laskuun, on se osalla osastoista noussut suuriakin määriä.

Tämän opinnäytetyön tarkoitus oli löytää keinoja, joilla yrityksen hävikkiä saataisiin pienennettyä ilman, että myynti kuitenkaan heikkenee. Näiden keinojen löytämiseksi oli tärkeää hakea syitä, miksi hävikki on kasvanut ja miten erilaisin toiminta- ja ajattelutavoin sen kasvu voitaisiin pysäyttää ja kääntää laskuun. Tämä työ toteutettiin laadullisena tutkimuksena, jossa tiedonkeruumenetelminä käytettiin raporttien tulkintaa, keskusteluja, haastatteluja ja osallistuvaa havainnointia.

Tämän työn tietoperusta käsittelee hävikkiä ja hävikin hallintaa. Työn tutkimusosassa on kuvattu hävikkiä osastotasolla ja henkilökunnan ajatuksia hävikistä. Niiden perusteella on analysoitu, mitkä ovat olleet vaikuttavia tekijöitä hävikin syntyyn toimeksiantajayrityksessä.

Työn tuloksien perusteella on esitetty, että hävikin hallinnan työkaluksi on tehtävä selkeä toimintasuunnitelma. Tämä työ toimii hyvänä pohjana henkilökunnalle, jotta he ymmärtäisivät kokonaisvaltaisesti oman työn merkityksen heidän jokapäiväisessä työssään. Lisäksi on esitetty, että suurimmat hävikkiä aiheuttavat osastot otetaan jatkossa erityistarkkailuun, jotta näiden osastojen hävikkiä saataisiin vähennettyä. Päätelmissä on kuitenkin painotettu, että ei sovi unohtaa osastoja, joilla nyt suunta on jo oikea. Hävikki on iso osa jokapäiväistä työtä, jossa pienillä teoilla voi olla suuri merkitys.

Työ ei suoranaisesti ole sovellettavissa sellaisenaan toiseen yritykseen, mutta se luo varmasti hyvän pohjan jokaiselle yritykselle, joka kamppailee hävikin hallinnan kans-sa
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste