Baarikonseptin luominen Case: Laurea Leppävaara
Sotamaa, Pontus (2015)
Lataukset:
Sotamaa, Pontus
Laurea-ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015120319328
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015120319328
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena on suunnitella Laurea Leppävaaralle baarikonsepti, joka on toteutettavissa opiskelijaympäristössä. Tarkoituksena opinnäytetyössä on tuottaa toimiva baarikonsepti. Toimeksiantajana toimii BarLaurea joka on opetusravintola Laurea-ammattikorkeakoulussa. BarLaurea tuottaa ruokapalveluja korkeakoulun sisäisille ja ulkoisille asiakkaille.
Opinnäytetyö alkaa toimintaympäristön ja toimeksiantajan esittelyllä. Teoreettinen viitekehys muodostuu baarityöskentelyn hallinnan tekijöistä ja baarikonseptin suunnittelun teoriasta. Konseptiteorian käsitteistö muodostuu baarityypin määrittelystä ja toimintaprosesseista sekä vastuuseen ja lakiin liittyvistä seikoista.
Opinnäytetyön toiminnallinen osuus koostuu kerätyn aineiston analysoinnista. Opiskelijoiden ja opettajien tarpeita on selvitetty mielipidekyselyillä. Teemahaastatteluilla on tutkittu ammattilaisten pohdintaa ja benchmarkingilla on selvitetty baarien negatiivisia ja positiivisia ominaisuuksia.
Baarikonsepti antaa ainutlaatuisen tilaisuuden luoda uuden opetustavan Laurea Leppävaaraan. Baarikonsepti helpottaa baarin suunnittelua Laurean tiloihin ja helpottaa koulun ja opiskelijan vas-tuun ymmärtämisen. Baarikonseptin suurin hyöty Laurealle on tieto opiskelijoiden vastausten tulok-sista, baarin tyypistä ja tuotteiden hinnoista. Baarikonseptilla Laurea saa suunnitelman uuteen tilaan. Se voi kasvattaa tuotteiden myyntiä ja tuoda lisää asiakkaita. Baarikonseptia voidaan käyttää perustana muille opinnäytetöille.
Opinnäytetyö alkaa toimintaympäristön ja toimeksiantajan esittelyllä. Teoreettinen viitekehys muodostuu baarityöskentelyn hallinnan tekijöistä ja baarikonseptin suunnittelun teoriasta. Konseptiteorian käsitteistö muodostuu baarityypin määrittelystä ja toimintaprosesseista sekä vastuuseen ja lakiin liittyvistä seikoista.
Opinnäytetyön toiminnallinen osuus koostuu kerätyn aineiston analysoinnista. Opiskelijoiden ja opettajien tarpeita on selvitetty mielipidekyselyillä. Teemahaastatteluilla on tutkittu ammattilaisten pohdintaa ja benchmarkingilla on selvitetty baarien negatiivisia ja positiivisia ominaisuuksia.
Baarikonsepti antaa ainutlaatuisen tilaisuuden luoda uuden opetustavan Laurea Leppävaaraan. Baarikonsepti helpottaa baarin suunnittelua Laurean tiloihin ja helpottaa koulun ja opiskelijan vas-tuun ymmärtämisen. Baarikonseptin suurin hyöty Laurealle on tieto opiskelijoiden vastausten tulok-sista, baarin tyypistä ja tuotteiden hinnoista. Baarikonseptilla Laurea saa suunnitelman uuteen tilaan. Se voi kasvattaa tuotteiden myyntiä ja tuoda lisää asiakkaita. Baarikonseptia voidaan käyttää perustana muille opinnäytetöille.