Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Leiriruokailun suunnittelu ja toteutus

Peltoniemi, Pipsa (2015)

 
Avaa tiedosto
Leiriruokailun_suunnittelu_ja_toteutus_PeltoniemiPipsa.pdf (494.3Kt)
Lataukset: 


Peltoniemi, Pipsa
Laurea-ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015112617928
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön aiheena on leiriruokailun suunnittelu ja toteutus Stadium Sports Camp –leirillä. Toimeksiantajana opinnäytetyössä toimii Laurea Leppävaaran opiskelijara-vintola BarLaurea, joka toimi ruokailutilana Stadium Sports Campin aikana. Tämän opinnäytetyön tarkoituksena on suunnitella ja toteuttaa leirin ruokailu BarLaureassa. Tavoitteena on tehdä suun-nitelma leirin toteuttamista varten ja onnistua leiriruokailun johtamisessa keittiöpäällikön roolissa. Opinnäytetyön tuotoksena syntyy tarkka suunnittelu- ja toteutusvaihe, jotka auttavat ensi vuonna uudestaan järjestettävässä Stadium Sports Campin leiriruokailun suunnittelussa. Prosessin aikana tutkitaan ja hyödynnetään olemassa olevia ruokapalvelun tapoja ja muokataan niitä leiriruokai-luun sopivaksi.

Teoreettinen viitekehys muodostuu tässä työssä kolmeen osa-alueeseen; tapahtuman tuottamiseen, projektijohtamiseen sekä ruokapalveluun. Tapahtuman tuottaminen käsitellään tapahtuman pää-piirteiden, tapahtuman johtamisen ja tapahtuman tavoitteiden näkökulmista. Projektijohtaminen käydään läpi projektin pääpiirteiden ja myös päivittäisjohtamisen näkökulmien kautta. Ruokapal-velun läpikäyminen tuo pohjaa suunnitteluvaiheen avaintoiminnoille.

Opinnäytetyön seuraavat vaiheet ovat suunnittelu- ja toteutusvaiheet. Suunnitteluvaiheessa selvite-tään kolme tärkeintä avaintoimintoa, jotka toimivat tämän opinnäytetyön ohjenuorina. Suunnitte-luvaiheen kolme toimintoa ovat; ruokalista, omavalvonta ja henkilökunta. Suunnitteluvaiheessa näistä kolmesta avaintoiminnoista tehdään suunnitelma, ja niiden suunnitelmien konkreettisilla toimilla siirrytään toteutusvaiheeseen. Toteutusvaiheessa näiden kolmen avaintoiminnon suunni-telmat toteutetaan, jolloin itse leiriruokailun toiminnallinen vaihe käynnistyy. Tässä opinnäytetyös-sä tätä toiminnallista vaihetta kuvataan tekijän päiväkirjamerkintöjen avulla jokaisesta avaintoi-minnosta. Päiväkirjamerkinnät tuovat omalaatuisen leiman tälle työlle.

Toimeksiantajan arvioinnin ollessa iso osa tätä työtä, se on sisällytetty opinnäytetyön runkoon. Lei-riruokailun suunnittelu ja toteutus kohtasivat ja leiriruokailu oli onnistunut. Tämän työn avulla seu-raavaa leiriruokailua suunnitteleva saa tietoa tärkeistä avaintoiminnoista.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste