Selvitus kahviloiden kilpailutekijöistä Lahden alueella
Färm, Anniina (2015)
Färm, Anniina
Lahden ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015122021535
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015122021535
Tiivistelmä
Tämä toiminnallinen opinnäytetyö selvittää mitkä ominaisuudet tekevät kahvilasta hyvän. Työssä selvitetään, mikä tai mitkä kahvilan kilpailutekijät ovat kahvilalle tärkeimmät kahvilan menestyksen kannalta asiakkaan näkökulmasta.
Työ toteutettiin benchmarking menetelmällä tekemällä havainnointilomake, jonka avulla kävin arvioimassa kuutta eri lahtelaista kahvilaa ja selvittämällä millä tekijöillä ne menestyvät.
Opinnäytetyö koostuu viitekehyksen kirjoittamisesta kahvilan laatutekijöistä ja benchmarking- menetelmästä, havainnointilomakkeen täyttämisestä sekä tulosten analysoinnista. Opinnäyteyön havainnointiosassa esitellään havainnointilomakkeesta saatuja tuloksia. Tuloksissa selviää, että palveluun kiinnitettiin vähiten huomiota kahvilan muihin laatutekijöihin verrattuna.
Työ toteutettiin benchmarking menetelmällä tekemällä havainnointilomake, jonka avulla kävin arvioimassa kuutta eri lahtelaista kahvilaa ja selvittämällä millä tekijöillä ne menestyvät.
Opinnäytetyö koostuu viitekehyksen kirjoittamisesta kahvilan laatutekijöistä ja benchmarking- menetelmästä, havainnointilomakkeen täyttämisestä sekä tulosten analysoinnista. Opinnäyteyön havainnointiosassa esitellään havainnointilomakkeesta saatuja tuloksia. Tuloksissa selviää, että palveluun kiinnitettiin vähiten huomiota kahvilan muihin laatutekijöihin verrattuna.