Ruokalistan jäljillä : kysely a la carte-toiveista
Sipola, Oona (2016)
Sipola, Oona
Lahden ammattikorkeakoulu
2016
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201602041939
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201602041939
Tiivistelmä
Hyvän ja tuottavan a la carte listan suunnittelu ja toteuttaminen voi olla haastavaa. Erityisesti ravintolan persoonallisuuden sisällyttäminen ruokalistaan voi tuottaa vaikeuksia. Tämän tutkimuksellisen opinnätetyön tavoitteena oli tutkia mistä hyvät a la carte listat on tehty. Opinnäytetyö koostuu teoriaosuudesta sekä tutkimuksellisesta osiosta. Teoriaosuudessa tarkastellaan hotelli- ja ravintola alaa sekä syvennytään a la carten maailmaan. Tutkimuksellinen osio toteutettiin Oulun Scandic hotellissa asiakaskyselyn muodossa. Asiakaskyselyn perusteella voidaan sanoa, että hyvä a la carte lista on monipuolinen ja nykyaikainen. Opinnäytetyön tärkein havainto oli se, että hinta ei ole enää ratkaisevin tekijä a la carte listalla. Nykyään asiakkaat arvostavat laatua, vaikka se maksaisikin hieman aiempaa enemmän.