Kokousemännän-ja isännän käsikirja : ravintola Huviretki Lahti ja Cumulus hotelli Lahti
Halme, Soila-Maria (2016)
Halme, Soila-Maria
Lahden ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201602292759
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201602292759
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena on laatia prosessinkuvaus Hotelli Cumulus Lahden ja Ravintola Huviretken henkilökunnalle talon tarjoamista kokouspalveluista. Tavoitteena on prosessikuvauksen avulla perehdyttäminen ja palvelun laadun yhtenäistäminen. Toimeksiantoni on määritellä Cumulus-kokousprosessi ja kuvata sen tärkeimmät vaiheet.
Työ on toteutettu toiminnallisen opinnäytetyön mukaisesti. Itse tuote, prosessin kuvaus esitellään kahdella eri mallilla: kaaviolla ja etulinja-tuotelinjalla. Lisäksi liitteenä on kuvausten yhteyteen niin teoreettista kuin käytännönkin tietoa Cumulus Lahden kokoustiloista ja niiden myymisestä.
Opinnäytetyön tuloksena ovat prosessin kuvaus käsittäen ennen ja jälkeen asiakaspalvelun tapahtuvat toiminnot sekä kokousasiakkaan palvelun. Nämä toiminnot ovat esitetty prosessikaavion ja etulinja-tuotelinja-mallin mukaisesti sekä sanallisesti. Näin prosessin eri vaiheissa on onnistuttu parantamaan sisäistä toimivuutta sekä asiakaspalvelun laatua. Jatkotutkimuksen aiheet eli kokousasiakkaiden tyytyväisyyskysely sekä prosessijohtaminen ja muutoksen läpivienti alalla ovat myöskin esitelty.
Työ on toteutettu toiminnallisen opinnäytetyön mukaisesti. Itse tuote, prosessin kuvaus esitellään kahdella eri mallilla: kaaviolla ja etulinja-tuotelinjalla. Lisäksi liitteenä on kuvausten yhteyteen niin teoreettista kuin käytännönkin tietoa Cumulus Lahden kokoustiloista ja niiden myymisestä.
Opinnäytetyön tuloksena ovat prosessin kuvaus käsittäen ennen ja jälkeen asiakaspalvelun tapahtuvat toiminnot sekä kokousasiakkaan palvelun. Nämä toiminnot ovat esitetty prosessikaavion ja etulinja-tuotelinja-mallin mukaisesti sekä sanallisesti. Näin prosessin eri vaiheissa on onnistuttu parantamaan sisäistä toimivuutta sekä asiakaspalvelun laatua. Jatkotutkimuksen aiheet eli kokousasiakkaiden tyytyväisyyskysely sekä prosessijohtaminen ja muutoksen läpivienti alalla ovat myöskin esitelty.