Näytä suppeat kuvailutiedot

Viljonca – Kevytliiketoiminnan suunnittelu kokki kotiin -palvelulle

Viljanen, Joonas; Toivola, Hanna (2016)

dc.contributor.authorViljanen, Joonas-
dc.contributor.authorToivola, Hanna-
dc.date.accessioned2016-05-17T11:58:34Z
dc.date.available2016-05-17T11:58:34Z
dc.date.issued2016-
dc.identifier.uriURN:NBN:fi:amk-201605178193-
dc.identifier.urihttp://www.theseus.fi/handle/10024/110186
dc.description.abstractTämän toiminnallisen opinnäytetyön tarkoituksena oli tehdä toimiva ja ennen kaikkea käytännön-läheinen liiketoimintasuunnitelma vuoden 2016 aikana käynnistyvälle Joonas Viljasen ideoimalle kokki kotiin - palvelulle. Opinnäytetyön tavoitteena oli tuottaa laajasti tietoa yrittäjyydestä ja sen uudesta muodosta, kevytyrittäjyydestä. Työn tavoitteena oli tehdä yritysvisiosta konkreettinen suunnitelma, jonka avulla yrityksen on helppoa ja vaivatonta käynnistää toimintansa. Suunnitelma tulee olemaan pohjana liiketoiminnan käynnistämisessä. Siinä on kattavasti pohdittu sekä tulevaa asiakaskuntaa että kilpailevia alan yrityksiä, liiketoiminnan aloituksen edellytyksiä unohtamatta. Myös itse yrittäjän ominaisuuksia on tarkasteltu lähemmin ja pohdittu, mihin ominaisuuksiin on panostettava tulevaisuudessa. Yrityksen liiketoimintasuunnitelmaa varten on laadittu teoriapohja, joka muodostuu yrittäjyydestä, liikeideasta, liiketoimintasuunnitelmasta, kevytyrittäjyydestä, palvelujen tuotteistamisesta, markkinoinnista sekä segmentoinnista. Liiketoimintasuunnitelma sisältää yrityksen potentiaalisten asiakasryhmien segmentoinnit, kuvaukset yrityksen palvelupaketeista, kilpailijakartoituksen, analyysin yrittäjän omasta osaamisesta ja riskeistä, yrityksen tulo- ja kululaskelmat, kehityssuunnitelmat sekä SWOT- analyysin. Keskeisenä tuotoksena syntynyt liiketoimintasuunnitelma arvioitiin Hyvinkään Laurean InnoVillassa. InnoVilla on innovatiivinen ympäristö, jonka tarkoitus on kehittää yrittäjyysosaamista ja jonka pääasiallinen toiminta koostuu esihautomo- ja projektitoiminnasta. Arvioijilla on kokemusta innovaatioiden, yritysten ja liikeideoiden toteutuksessa ja arvioinnissa. Liiketoimintasuunnitelmasta saatu palaute oli pääasiallisesti positiivissävytteistä. Siinä todettiin, että palvelun asiakasryhmiä ja palvelutuotetta oli mietitty pitkälle. Myös yrittäjän omat valmiudet näh-tiin hyvinä. Arvioinnin mukaan liiketoimintasuunnitelmaa oli ajateltu kokonaisuutena. Se oli käyttökelpoinen työkalu uuden yrityksen perustamista varten. Kehittämisen kohteena mainittiin kilpailija-analyysin tarkentaminen ja havainnollistaminen ennen yrityksen varsinaisen toiminnan aloittamista sekä pidemmälle suunniteltuja palvelutuotteita ja markkinoinnin nykyistä täsmällisempää suunnittelua.fi
dc.description.abstractThe objective of this functional thesis is to create a working, and especially practical business plan for a private chef service starting in 2016 that Joonas Viljanen has been planning. This thesis aims to provide information about entrepreneurship, and its new form; the use of invoicing services. The thesis targets at changing a business vision into a concrete business. This designed plan helps the company to start its operations easily and effortlessly. The business plan will provide a basis for starting business operations. The thesis comprehensively examines future clients, competitors in the field and the practicalities of starting a business. The thesis studies the characteristics of an entrepreneur and considers which characteristics to focus on in the future. The thesis presents the theoretical basis for a business plan: entrepreneurship, business idea, business plan, invoicing services, productization of services, marketing and segmentation. The business plan includes the segmentations of potential customer groups, descriptions of the company’s service packages, a competitor analysis, an analysis of the entrepreneur’s own skills and risks, calcu-lations of the company’s expenses and revenues, as well as development plans and a SWOT-analysis. The main output of the thesis, the business plan, was evaluated by InnoVilla on the Hyvinkää Campus of Laurea University of Applied Sciences. InnoVilla is an innovative environment which aims to develop entrepreneurial skills and its main functions consist of think tanks and project op-erations. The evaluators are experienced in evaluating and implementing innovations, companies and business ideas. The feedback on the business plan was mainly positive. The feedback states that the customer groups and service products are well considered. Also, the entrepreneur’s own competences and qualifications are seen sufficient. The evaluation states that the business plan has been thought of as a whole. The business plan is a usable tool for starting a new company. According to the feedback, the main development issues are the focus and demonstration of the competitor analysis before starting business operations, further development of the service packages and more precise planning of marketing.en
dc.language.isofin-
dc.publisherLaurea-ammattikorkeakoulu-
dc.rightsAll rights reserved-
dc.titleViljonca – Kevytliiketoiminnan suunnittelu kokki kotiin -palvelullefi
dc.type.ontasotfi=AMK-opinnäytetyö|sv=YH-examensarbete|en=Bachelor's thesis|
dc.identifier.dscollection10024/257-
dc.organizationLaurea-ammattikorkeakoulu-
dc.contributor.organizationLaurea-ammattikorkeakoulu-
dc.subject.keywordkevytyrittäjyys-
dc.subject.keywordliikeideat-
dc.subject.keywordliiketoimintasuunnitelmat-
dc.subject.keywordpalvelujen tuotteistaminen-
dc.subject.keywordsegmentointi-
dc.subject.keywordyrityksen perustaminen-
dc.subject.degreeprogramfi=Majoitus- ja ravitsemisala|sv=Inkvarterings- och kosthållsbranschen|en=Hotel and Restaurant|-
dc.subject.disciplineHotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma-


Tiedostot

Thumbnail

Viite kuuluu kokoelmiin:

Näytä suppeat kuvailutiedot