Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Lahden ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Lahden ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Lihan kahden jalostusasteen laadullinen ja kustannuksellinen vertailu Käpylän palvelukeskuksen ruokapalvelussa

Ikonen, Mika (2006)

 
Avaa tiedosto
2007-04-03-11.pdf (126.1Kt)
Lataukset: 


Ikonen, Mika
Lahden ammattikorkeakoulu
2006
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö vertailee lihan jalostusasteiden, raaka ja kypsä, kustannuksia ja laadun ja työmenetelmien eroavaisuuksia. Tutkimuksen kohteena on seitsemän vastaavaa lihatuotetta kummastakin jalostusasteesta. Tarkoituksena on selvittää jalostusasteiden käytännöllisyys ruokapalvelussa. Teoriaosassa selvitetään ruokatuotantoprosessin kulkua ja työmenetelmiä lihaa käytettäessä ruokapalvelussa. Teoriakehyksessä selvitetään myös kustannuksien muodostuminen kypsennettäessä. Lihaan vaikuttavat laatutekijät on esitetty teoriaosuudessa. Tutkimusmenetelmänä käytettiin tapaustutkimusta, jossa lihatuotteista hankittiin laskemalla lihojen välisiä riippuvuuksia saattamalla ne samalle jalostusasteelle. Tutkimuksessa tarkkailtiin laadullisia tekijöitä, maku, rakenne ja ulkonäkö, aistin-varaisesti. Tarkkailemalla ruokatuotantoprosessia tutkittiin työmenetelmien ra-kenne molemmalle jalostusasteelle. Tulosten perusteella kypsennettynä ostettu on laadultaan hieman heikompaa, mutta käyttökelpoista kuitenkin kuten raakana ostetut lihatuotteet. Jalostusasteiden kustannuseroihin vaikuttaa eniten kypsennyksestä aiheutuva painohäviö. Suuren painonhäviön omaavat lihat tulivat kalliimmiksi kuin vastaavat kypsänä ostetut lihat. Työmenetelmien suhteen ruokatuotantoprosessi helpottuu kypsiä lihoja käytettäessä, koska kypsennysvaihe jää prosessissa kokonaan pois.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste