Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Lahden ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Lahden ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Ympäristöasiat a` la carte -ravintolassa

Toivonen, Heini (2006)

 
Avaa tiedosto
2007-04-12-04.pdf (1.749Mt)
Lataukset: 


Toivonen, Heini
Lahden ammattikorkeakoulu
2006
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Tiivistelmä
Opinnäytetyö käsittelee à la carte -ravintoloiden toimintaan vaikuttavia ympäristöasioita ja erityisesti Lahden keskustassa sijaitsevan ravintola Taivaanrannan mahdollisuuksia yritystoiminnan ympäristövaikutusten supistamiseksi. Ympäristövastuullisuus on kasvava trendi, joka näkyy vähitellen myös työvoimavaltaisissa palveluyrityksissä. Vaikka ympäristöasioihin ei perinteisesti ole totuttu kiinnittämään paljoa huomiota ravintola-alalla, on vähitellen herätty huomaamaan ympäristöystävällisen toiminnan positiiviset vaikutukset yrityksen maineeseen sekä taloudelliseen kannattavuuteen. Pienetkin toimintatapojen muutokset vaikuttavat pidemmällä aikavälillä, eikä ympäristöystävällinen ravintolatoiminta välttämättä vaadi suuria investointeja, jos perusasiat ovat kunnossa. Pohjoismaissa ravintoloiden ympäristövaikutukset ovat nousemassa tulevaisuudessa yhä merkittävämpään rooliin, sillä joulukuusta 2006 lähtien halukkaat ravintolat voivat hakea toiminnalleen tunnettua ympäristömerkkiä, Joutsenmerkkiä. Työn raporttiosa kokoaa yhteen ravintola-alalla vähemmän huomioituja ympäristöasioita, kuten jätteiden lajittelua, ympäristöystävällisten tuotteiden käyttöä sekä energian- ja vedenkulutusta. Aihepiireittäin nostetaan esille ravintola Taivaanrantaa koskevia esimerkkejä ja kehittämisehdotuksia. Kehittämisehdotusten ja esimerkkien lähtökohtana on Taivaanrannassa toteutettu nykytilan kartoitus, joka perustuu omakohtaiseen havainnointiin sekä henkilökunnan ja yrittäjäpariskunnan haastatteluihin. Kehittämisehdotusten tavoitteena on luoda ravintolalle hyvät lähtökohdat ympäristöosaamiseen, jotta se voisi halutessaan hakea toiminnalleen ympäristömerkkiä. Erityisesti Taivaanrannassa tulisi kehittää jätteiden lajittelua sekä pohtia laitteiden mahdollista uudelleen sijoittelua. Jo näillä toimenpiteillä toiminnan ympäristövaikutuksia saataisiin vähennettyä nykyisestä. Raporttiosassa käsitellyistä aiheista eniten jokapäiväiseen käytännön työhön vaikuttavat asiat on koottu erilliseksi tiiviiksi oppaaksi, jonka tarkoituksena on toimia päivittäisenä apuvälineenä Taivaanrannan henkilökunnalle. Ympäristöopas toimii myös yhdessä Loikkasen (2004) kirjoittaman perehdyttämisoppaan kanssa uusien työntekijöiden tutustuttamisessa talon tavoille.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste