Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Lahden ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Lahden ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Perehdyttämisopas

Setälä, Petriina (2007)

 
Avaa tiedosto
2008-04-15-09.pdf (110.4Kt)
Lataukset: 


Setälä, Petriina
Lahden ammattikorkeakoulu
2007
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli tehdä perehdyttämisopas lahtelaiseen Ravintola Mamma Mariaan. Toimeksiantajana työlle on ravintolan omistajayritys Bravi Ragazzi Oy. Opinnäytetyön teoriaosassa käsitellään perehdyttämistä yleisesti. Teoriaosa sisältää perehdyttämisen tavoitteet ja hyödyt sekä perehdyttämisen kulun käytännössä. Lisäksi tuodaan esiin perehdyttämiseen liittyvää lainsäädäntöä sekä ravintola-alan ja toimeksiantoyrityksen erityispiirteitä perehdyttämisessä. Koska perehdyttäminen kuuluu olennaisesti johtamiseen, sitä käsitellään myös johtamisen näkökulmasta. Opinnäytetyön perusteella perehdyttämistä voidaan pitää organisaatioille erittäin tärkeänä. Hyvin suoritetun perehdyttämisen avulla voidaan kehittää henkilöstön osaamista ja saadaan nopeammin uudet työntekijät organisaatiolle tuottaviksi. Henkilökeskeinen johtaminen on tärkeä tekijä perehdyttämisen onnistumisessa. Opinnäytetyön muoto on toiminnallinen, sillä sen tuloksena on perehdyttämisopas, joka sisältää uudelle työntekijälle olennaiset tiedot yrityksestä ja sen toimintatavoista. Oppaassa on lisäksi ravintola-alan erityislainsäädäntöä anniskelusta ja tupakoinnista sekä ohjeita hätäilmoituksen tekoa varten. Perehdyttämisopas on laadittu toimeksiantajan toiveiden, omien kokemusten sekä perehdyttämiseen liittyvän teorian pohjalta. Perehdyttämisopas on tarkoitettu ravintolan uusien työntekijöiden ja harjoittelijoiden perehdyttämisen avuksi. Opas on laadittu koskemaan lähinnä salihenkilökuntaa. Perehdytettävät saavat oppaan lainaksi ennen töiden aloittamista. Muulloin perehdyttämisopasta säilytetään ravintolassa siten, että sitä voidaan käyttää tarvittaessa tukena myös töiden aikana. Yrityksen toimitusjohtajalla on opas käytössään myös sähköisessä muodossa päivitysten tekemiseksi.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste