Etelä-Karjalan ammattiopiston opetusravintolatoiminnan kehittäminen
Leppänen, Katri (2008)
Leppänen, Katri
Lahden ammattikorkeakoulu
2008
All rights reserved
Tiivistelmä
"Tämän kehittämishankkeen tarkoitus on selvittää maksullisen palvelutoiminnan ja opetuksen yhteen sopivuutta opetussuunnitelmalähtöisesti Etelä-Karjalan ammattiopistossa. Kehittämistehtävässä käsittelen opiskelijaravintoloiden toimintaa oppimisympäristönä, liiketoimintana ja ammatillisuuden vahvistajana toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa. Hankkeen tuotoksena nostan esille Etelä-Karjalan ammattiopiston kahden opetusravintolan kehittämiskohteet ja esitän parannusehdotukset. Hotelli- ja ravintola-alan palvelujen tuottamisen lähtökohtana ovat asiakkaiden tarpeet ja odotukset sekä toiminnan kannattavuus. Asiakkaat ovat vaativampia ja odottavat entistä yksilöllisempää palvelua. Opetusravintolat toimivat oppimisympäristönä, jossa aidossa tilanteessa opiskelijan ammatillisuus kasvaa ja opettajan ohjaus ja opetustaidot kehittyvät. Opetusravintoloiden toiminnan kehittämisen ja tehostamisen tavoitteena oppivaksi organisaatioksi on kouluttaa ammattiosaajia hotelli- ja ravintola-alalle Mitä opetusravintolassa opitaan ja keitä se palvelee, on keskeinen kysymys? Oppimisympäristönä opetusravintola on koettu itsestäänselvyydeksi ja toimintaa on muutettu ulkoisilta puitteilta, mutta sisäinen yrittäjyys on vielä piilevänä. Hankkeessa toteutettiin kaksi teemahaastattelua 3.3. ja 4.3.2008 puolistrukturoidun haastattelulomakkeen avulla. Haastateltavia oli yhteensä 14 henkilöä. Aineisto käsiteltiin sisällön erittelyn menetelmällä. Tulosten mukaan opetusravintola on haasteellinen ja turvallinen oppimisympäristö opiskelijoille, koska opettajalla on enemmän aikaa paneutua opiskelijan ohjaamiseen ja perusasioiden opettamiseen kuin työpaikkaohjaajalla työssäoppimispaikoilla. Liiketoimintana opetusravintola kehittää sisäistä yrittäjyyttä. Toiminnassa on huomioitava peruskatetuottoajattelun herättäminen käytännöntyön opetuksessa. Opetusravintola vahvistaa sekä opiskelijoiden että opettajien ammattitaitoja. Esiin nousseet asiat: ammattihenkilöstön palkkaaminen vastaamaan toiminnan kannattavuudesta, tutor-opiskelijat opintojen alkuvaiheessa olevien opiskelijoiden rinnalle, erityisopiskelijoiden työssäoppimisen ja ammattiosaamisen näyttöjen antamispaikkana opetusravintola vastaa oikeaa työpaikkaa, opettajan pedagogiset ohjaus- ja opettamistaidot kehittyvät sekä sisäisen markkinoinnin kehittäminen tulevaisuudessa. Jatkotoimenpiteinä ovat johdon päätökset resursseista sekä toimintasuunnitelma opetusravintoloiden kehittämiseksi.".