dc.contributor.author | Lääperi, Mari | - |
dc.date.accessioned | 2016-11-25T12:24:49Z | |
dc.date.available | 2016-11-25T12:24:49Z | |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.uri | URN:NBN:fi:amk-2016112316972 | - |
dc.identifier.uri | http://www.theseus.fi/handle/10024/117911 | |
dc.description.abstract | Opinnäytetyön tarkoituksena oli kehittää toimeksiantaja Scandic Hotelli Patrian aamiaistarjontaa, tuoda pöytään paikallisia tuotteita ja näin ollen luoda asiakkaille parempi uusi aamiaistuote kesän 2016 päätyttyä. Aamiaisen kehittämisessä pyrittiin tuomaan uusia tuotteita ja toimintatapoja verrattuna perinteisiin hotelliaamiaisiin ja nostamaan sitä kautta asiakkaan kokemaa hotellin kokonaisarvoa.
Opinnäytetyön teoriaosuudessa käsiteltiin tuotekehitystä ja sen eri ”malleja”: asiakaslähtöisyyttä aamiaistuotteessa, sinisen meren strategiaa ja palvelumuotoilua, jonka yhtenä muotona oli tarinallistaminen. Teoriaosuudessa kerrottiin myös aamiaisesta majoitusliikkeessä. Teoriaosuuden lähdemateriaalia kerättiin kirjallisuudesta, internetistä sekä alan lehdistä.
Opinnäytetyö toteutettiin toiminnallisena työnä, jossa konkreettisesti pyrittiin parantamaan aamiaisen sisältöä, tuotiin pöytään paikallisia tuotteita ja mietittiin aamiaistuotteiden sijoittelu uudelleen. Työn tuloksena syntyi asiakkaita paremmin palveleva aamiaiskokonaisuus. Aamiaisen kehittäminen Scandic Hotelli Patriaan onnistui hyvin. Asiakkaat olivat tyytyväisiä uudistuneeseen aamiaiseen ja paikallisiin tuotteisiin. Työ osoitti, että aamiaisen tuotekehitys oli tarpeellinen. | fi |
dc.description.abstract | The purpose of the study was to enhance the breakfast of Scandic Hotel Patria. The aim was also to introduce local products to the breakfast buffet and give a better breakfast experience to the customers at the end of summer 2016. The aim was to introduce new products and ways of doing things comparing to the traditional hotel breakfasts and raise the total value of the hotel. This thesis was made in collaboration with Scandic Hotel Patria.
The theoretical section of the thesis deals with a product development and different models of development: customer orientation, strategy of the blue sea and service design with storification. In theoretical section also describes breakfast in a pension. The information was gathered from literature, internet and magazines.
The method of this thesis was a project. Concrete enhancements of the break-fast content, local products and the layout of breakfast products were considered. As a result of this thesis was a better breakfast experience. Enhancement of the breakfast to Scandic Hotel Patria was successful. The customers were satisfied with the new breakfast and local products. Based on this project it can be said that the development of breakfast was necessary. | en |
dc.language.iso | fin | - |
dc.publisher | Saimaan ammattikorkeakoulu | - |
dc.rights | All rights reserved | - |
dc.title | Aamiaisen kehittäminen Lappeenrannan Scandic Hotelli Patriassa | fi |
dc.type.ontasot | fi=AMK-opinnäytetyö|sv=YH-examensarbete|en=Bachelor's thesis| | |
dc.identifier.dscollection | 10024/1576 | - |
dc.organization | Saimaan ammattikorkeakoulu | - |
dc.contributor.organization | Saimaan ammattikorkeakoulu | - |
dc.subject.keyword | aamiainen | - |
dc.subject.keyword | tuotekehitys | - |
dc.subject.keyword | tarinallistaminen | - |
dc.subject.keyword | Scandic Hotelli Patria | - |
dc.subject.specialization | Ravintola | - |
dc.subject.degreeprogram | fi=Majoitus- ja ravitsemisala|sv=Inkvarterings- och kosthållsbranschen|en=Hotel and Restaurant| | - |
dc.subject.discipline | Hotelli-ja ravintola-alan koulutusohjelma | - |