Tapahtuman ruokatuotteen suunnittelu ja toteutus, case: Imatranajo Pitstop Party
Maljanen, Sara; Ovaska, Sami (2016)
Maljanen, Sara
Ovaska, Sami
Saimaan ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016120719354
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016120719354
Tiivistelmä
Toiminnallisen eli projektityyppisen opinnäytetyön tavoitteena oli suunnitella ja toteuttaa ruokatuote Imatranajojen Pitstop Partyjen VIP-vieraille. Toimeksiantajana opinnäytetyössä toimi Ladybug Productions Oy, joka toimi myös tuottajana tapahtumassa. Tarkoituksena oli suunnitella ja toteuttaa tapahtumaan sopiva sormisyötävä. Ruokatuotteen tuli tukea tapahtuman varikkoteemaa sekä vastata toimeksiantajan toiveita. Sormisyötävän oli tarkoitus tuoda VIP-vieraille lisä-arvoa.
Työn teoriaosuuden alussa esitellään tapahtuma sekä toimeksiantaja. Teoriaosuudessa käsitellään verkostoitumista tapahtumassa, ruokatuotteen suunnittelua sekä ruokatuotteen toteuttamista varten tarvittavaa teorianäkökulmaa. Lisäksi teoriaosuus piti sisällään, mitä ilmoituksia ja lupia tulee tapahtumaa varten tehdä. Teoriaosuus rajattiin kattamaan vain tapahtuman ruokatuotteen suunnittelua ja toteutusta.
Suunnittelun tuloksena sormisyötäväksi valikoitui molemmille illoille oma Hot Dog, joissa vaihtui päivän mukaan makkara sekä lisäkkeet. Työn vaatiessa sekä sitä tukemaan, laadittiin omavalvontasuunnitelma tapahtuman ruokatuotteen toteuttamista varten.
Opinnäytetyön tuloksena syntyi toimiva tuote tapahtumalle, joka noudatti annettua teemaa. Tuotteesta tuli odotusten mukainen ja toimeksiantajalle mieleinen.
Työn teoriaosuuden alussa esitellään tapahtuma sekä toimeksiantaja. Teoriaosuudessa käsitellään verkostoitumista tapahtumassa, ruokatuotteen suunnittelua sekä ruokatuotteen toteuttamista varten tarvittavaa teorianäkökulmaa. Lisäksi teoriaosuus piti sisällään, mitä ilmoituksia ja lupia tulee tapahtumaa varten tehdä. Teoriaosuus rajattiin kattamaan vain tapahtuman ruokatuotteen suunnittelua ja toteutusta.
Suunnittelun tuloksena sormisyötäväksi valikoitui molemmille illoille oma Hot Dog, joissa vaihtui päivän mukaan makkara sekä lisäkkeet. Työn vaatiessa sekä sitä tukemaan, laadittiin omavalvontasuunnitelma tapahtuman ruokatuotteen toteuttamista varten.
Opinnäytetyön tuloksena syntyi toimiva tuote tapahtumalle, joka noudatti annettua teemaa. Tuotteesta tuli odotusten mukainen ja toimeksiantajalle mieleinen.