Theseus käyttökatko ma 22.4. klo 12 alkaen. Katko jatkuu 22.4. klo 15 asti ja on koko Theseuksen laajuinen. Lisäksi töiden käsittely ja syöttö on estetty ti 23.4. ainakin klo 12 asti.
Theseus service break from Mon 22.4. at 12:00. The break will last until 15:00 on Mon 22.4. and is Theseus-wide. In addition, processing and uploading of work will be blocked until at least 12:00 on Tue 23.4.
Kainuulainen ruoka lumoaa matkailijan - kainuulaisen ruokakulttuurin nettisivut
Kemppainen, Marianne; Pääkkönen, Nina (2017)
Kemppainen, Marianne
Pääkkönen, Nina
Kajaanin ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017052410074
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017052410074
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena oli tehdä matkailijoita kiinnostavat nettisivut kainuulaisesta ruokaperinteestä. Tarkoituksena oli tuottaa sisältöä hankkeen nettisivuille. Nettisivujen kohderyhmänä ovat venäläiset ja kotimaiset matkailijat. Tavoitteena on lisätä matkailijoiden tietämystä kainuulaisesta ruokaperinteestä. Opinnäytetyön aihe valikoitui mielenkiinnosta ruokamatkailua kohtaan. Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Kajaanin ammattikorkeakoulu ja se liittyi Oulujärven ruokamatkailun tiedotushankkeen toimeksiantoihin. Hankkeen rahoittajana on Oulujärvi Leader.
Opinnäytetyön teoreettinen viitekehys koostuu nettisivujen toteuttamisen ja suomalaisen ruokakulttuurin teoriasta. Teoriaosuudessa käsitellään nettisivujen tekeminen Wordpress –ohjelmalla. Seuraavaksi käsitellään suomalaisen ruokakulttuurin teoriaa. Teoriaosuuden jälkeen tässä opinnäytetyössä kuvataan työn toiminnallinen osuus. Toiminnallisessa osuudessa käydään läpi sisällön tuottaminen nettisivuille. Toiminnallisen osuuden raportoinnissa kuvataan, millä tavalla sisällön tuottaminen nettisivuille on käytännössä tapahtunut. Toiminnallinen osuus sisältää myös työn onnistumisen arvioinnin. Nettisivujen suunnittelu ja toteutus suoritettiin keväällä 2017.
Kehittämistyön tuloksena syntyi Kainuulainen ruoka lumoaa matkailijan –nettisivut, jotka houkuttelevat matkailijoita tutustumaan kainuulaiseen ruokakulttuuriin. Nettisivut löytyvät osoitteesta: https://kainuunruokaperinnefin.wordpress.com/. Nettisivut on käännetty englannin ja venäjän kielelle. Nettisivut käsittävät Oulujärven alueen. Nettisivuilla on listattuna Oulujärven alueen ruoka, - ja majoituspalveluyrityksiä. Sivuille on tuotu tarinoita Oulujärvialueen ruokakulttuurin historiasta, tarinoita ja kainuulaisten perinneruokien reseptejä. Haasteena nettisivujen toteutuksessa oli saada kerättyä sopivia kuvia ja arvioida nettisivuja, koska palaute nettisivuista on saatu vain hankkeen projektipäälliköltä.
Opinnäytetyön teoreettinen viitekehys koostuu nettisivujen toteuttamisen ja suomalaisen ruokakulttuurin teoriasta. Teoriaosuudessa käsitellään nettisivujen tekeminen Wordpress –ohjelmalla. Seuraavaksi käsitellään suomalaisen ruokakulttuurin teoriaa. Teoriaosuuden jälkeen tässä opinnäytetyössä kuvataan työn toiminnallinen osuus. Toiminnallisessa osuudessa käydään läpi sisällön tuottaminen nettisivuille. Toiminnallisen osuuden raportoinnissa kuvataan, millä tavalla sisällön tuottaminen nettisivuille on käytännössä tapahtunut. Toiminnallinen osuus sisältää myös työn onnistumisen arvioinnin. Nettisivujen suunnittelu ja toteutus suoritettiin keväällä 2017.
Kehittämistyön tuloksena syntyi Kainuulainen ruoka lumoaa matkailijan –nettisivut, jotka houkuttelevat matkailijoita tutustumaan kainuulaiseen ruokakulttuuriin. Nettisivut löytyvät osoitteesta: https://kainuunruokaperinnefin.wordpress.com/. Nettisivut on käännetty englannin ja venäjän kielelle. Nettisivut käsittävät Oulujärven alueen. Nettisivuilla on listattuna Oulujärven alueen ruoka, - ja majoituspalveluyrityksiä. Sivuille on tuotu tarinoita Oulujärvialueen ruokakulttuurin historiasta, tarinoita ja kainuulaisten perinneruokien reseptejä. Haasteena nettisivujen toteutuksessa oli saada kerättyä sopivia kuvia ja arvioida nettisivuja, koska palaute nettisivuista on saatu vain hankkeen projektipäälliköltä.