Keittiökodinkonekonsepti
Lallo, Jere (2010)
Lallo, Jere
Lahden ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201005037516
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201005037516
Tiivistelmä
Opinnäytetyöni aiheena on Electrolux-yrityksen vuotuinen Design Lab 2010 muotoilukilpailun tehtävänanto. Työn tarkoituksena on löytää uusi innovaatiokonsepti vuoden 2050 keittiöön. Pääpaino projektissa on teknologioiden hyödyntäminen niin, että uuden tuotekonseptin toimintaperiaate olisi uskottava ja todenmukainen. Työ on kokeellinen konsepti mahdollisesta tuotteesta keittiöiden tulevaisuuden tarpeita ajatellen. Monet päätökset perustuvat arveluille ja omalle näkemykselle miten tulevaisuudessa asiat toimivat. Useat konseptituotteessa hyödynnetyt toiminnot ja ratkaisut ovat periaatteessa
mahdollisia toteuttaa jo nykypäivän tekniikalla, mutta monin eri rajoituksin.
Kirjallisessa osuudessa käsitellään projektin kehitysvaiheet taustatutkimuksesta, konseptivariaatioihin, joista on lopulliset esityskuvat on tehty. Tutkimusosuudessa perehdyn mm. tulevaisuusmallien, materiaalien, tekniikan, ruoan ja keittiötilojen tutkimiseen. Tutkin myös paljon 3d-visualisoinnin mahdollisuuksien hyödyntämistä presentaatiomateriaalin käytössä.
mahdollisia toteuttaa jo nykypäivän tekniikalla, mutta monin eri rajoituksin.
Kirjallisessa osuudessa käsitellään projektin kehitysvaiheet taustatutkimuksesta, konseptivariaatioihin, joista on lopulliset esityskuvat on tehty. Tutkimusosuudessa perehdyn mm. tulevaisuusmallien, materiaalien, tekniikan, ruoan ja keittiötilojen tutkimiseen. Tutkin myös paljon 3d-visualisoinnin mahdollisuuksien hyödyntämistä presentaatiomateriaalin käytössä.