Uuden työntekijän perehdyttäminen : Case: S-market Hankasalmi
Manninen, Pauli (2017)
Manninen, Pauli
Lahden ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017110616621
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017110616621
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö käsittelee perehdyttämistä S-Market Hankasalmella. Opinnäytetyön tavoitteena on selvittää perehdytyksen nykytila sekä päivittää perehdyttämisaineisto vastaamaan nykyisen toimipaikan työtehtäviä ja käytäntöjä.
Opinnäytetyön teoriaosuus on jaettu kahteen osaan. Ensimmäinen osa käsittelee perehdyttämistä ja toinen osa päivittäistavarakaupan alaa sekä toimintaa. Perehdyttämisen teoriaosuuden on tarkoitus antaa perehdyttäjälle kuva, kuinka perehdyttäminen suunnitellaan ja toteutetaan vaihe vaiheelta. Päivittäistavarakaupan teoriaosuus antaa uudelle työntekijälle kuvan kaupan toiminnasta sekä yksittäisen tuotteen päätymisestä kaupan valikoimaan.
Opinnäytetyö on toiminnallinen, mutta se sisältää myös tutkimuksellisen osion. Opinnäytetyössä selvitettiin kesän 2017 kesätyöntekijöiden kokemuksia kesän aikana toteutetusta perehdyttämisestä kyselyn avulla. Kyselyn avulla syntyi perehdyttämisen suunnittelukortti, joka on tarkoitettu toimipaikan esimiehelle tukemaan perehdyttämisen suunnittelua. Lisäksi toiminnallisen työn tuloksena syntyi päivitetyt osastokohtaiset kortit, jotka sisältävät toimintaohjeet osastojen tuotteiden hyllytykseen sekä tuotekortti, jonka tarkoituksena on selventää yksittäisen tuotteen asemaa kaupan valikoimassa.
Opinnäytetyön teoriaosuus on jaettu kahteen osaan. Ensimmäinen osa käsittelee perehdyttämistä ja toinen osa päivittäistavarakaupan alaa sekä toimintaa. Perehdyttämisen teoriaosuuden on tarkoitus antaa perehdyttäjälle kuva, kuinka perehdyttäminen suunnitellaan ja toteutetaan vaihe vaiheelta. Päivittäistavarakaupan teoriaosuus antaa uudelle työntekijälle kuvan kaupan toiminnasta sekä yksittäisen tuotteen päätymisestä kaupan valikoimaan.
Opinnäytetyö on toiminnallinen, mutta se sisältää myös tutkimuksellisen osion. Opinnäytetyössä selvitettiin kesän 2017 kesätyöntekijöiden kokemuksia kesän aikana toteutetusta perehdyttämisestä kyselyn avulla. Kyselyn avulla syntyi perehdyttämisen suunnittelukortti, joka on tarkoitettu toimipaikan esimiehelle tukemaan perehdyttämisen suunnittelua. Lisäksi toiminnallisen työn tuloksena syntyi päivitetyt osastokohtaiset kortit, jotka sisältävät toimintaohjeet osastojen tuotteiden hyllytykseen sekä tuotekortti, jonka tarkoituksena on selventää yksittäisen tuotteen asemaa kaupan valikoimassa.