Ruokatapahtuman konseptointi -case Hävikinkorjuujuhla
Alila, Elina (2017)
Alila, Elina
Laurea-ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017120720131
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017120720131
Tiivistelmä
Tässä toiminnallisessa opinnäytetyössä luodaan tilaajalle ruokatapahtumaan konsepti. Konsepti on tämän työn konkreettinen tuotos. Toimeksiantaja on Vantaan kuntapalveluiden asukastila Katrinebergin kartano. Katrinebergin kartano toimii Vantaan asukkaiden olohuoneena ja siellä järjestetään monenlaista kansalaistoimintaa. Konseptia tullaan käyttämään tilaajan ensimmäisessä yleisölle järjestetyssä ruokatapahtumassa. Tapahtuma järjestetään 14.9.2017 Katrinebergin kartanolla Vantaalla. Ruokatapahtuman on nimetty Hävikinkorjuujuhlaksi.
Konseptin luominen tilaajalle auttaa järjestämään ruokatapahtumia järjestelmälliseti ja ammattimaisesti. Konsepti on toimintamalli, joka kuvaa tapahtumanjärjestämisen prosessina. Opinnäytetyön alussa kuvataan tapahtumanjärjestämiseen liittyvät kekseiset käsitteet ja tapahtuman järjestämisen prosessina. Prosessiin kuuluu kolme vaihetta suunnittelu-, toteutus- ja jälkivaihe.
Konsepti on luotu keräämällä aineistoa tulevan tapahtuman suunnittelukokouksissa. Aineistosta on kerätty keskeiset asiat konseptin luomiseen ja tukena on käytetty lähdekirjallisuutta. Lähdekirjallisuus käsittelee tapahtumien järjestämistä ja konseptointia.
Konseptin luomiseksi kokotapahtuma on kuvattu Blueprint- menetelmän avulla. Blueprint menetelmässä kuvataan tapahtuma asiakkaan näkökulmasta ja siinä näkyy niin asiakkaalle näkyvät toiminnot ja tekijät sekä kulisseissa toimivat tekijät ja taustatoimet. Tämä on tukityökalu tilaajalle, jonka avulla kokonaisuus hahmottuu ja eriyhteistyökumppaneiden osuus nivoutuu yhteen.
Konseptin luominen tilaajalle auttaa järjestämään ruokatapahtumia järjestelmälliseti ja ammattimaisesti. Konsepti on toimintamalli, joka kuvaa tapahtumanjärjestämisen prosessina. Opinnäytetyön alussa kuvataan tapahtumanjärjestämiseen liittyvät kekseiset käsitteet ja tapahtuman järjestämisen prosessina. Prosessiin kuuluu kolme vaihetta suunnittelu-, toteutus- ja jälkivaihe.
Konsepti on luotu keräämällä aineistoa tulevan tapahtuman suunnittelukokouksissa. Aineistosta on kerätty keskeiset asiat konseptin luomiseen ja tukena on käytetty lähdekirjallisuutta. Lähdekirjallisuus käsittelee tapahtumien järjestämistä ja konseptointia.
Konseptin luomiseksi kokotapahtuma on kuvattu Blueprint- menetelmän avulla. Blueprint menetelmässä kuvataan tapahtuma asiakkaan näkökulmasta ja siinä näkyy niin asiakkaalle näkyvät toiminnot ja tekijät sekä kulisseissa toimivat tekijät ja taustatoimet. Tämä on tukityökalu tilaajalle, jonka avulla kokonaisuus hahmottuu ja eriyhteistyökumppaneiden osuus nivoutuu yhteen.