Skördefestens Gästabud : Projektarbete
Häger, Natalie (2017)
Häger, Natalie
Högskolan på Åland
2017
Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 1.0 Finland
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017121220879
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017121220879
Tiivistelmä
Detta arbete handlar om att undersöka hur ett projekt planeras, genomförs och utvärderas, både teoretiskt och praktiskt.
Inledningsvis presenteras teorierna angående projekt och projektets uppbyggnad. Jag har även delat in projektarbetet i fyra faser enligt Carlson & Nilssons arbeta i projekt. De fyra faserna är idé/utforskning, planering, genomförande samt avslut och utvärdering.
Det praktiska arbetet har varit att planera, genomföra och utvärdera projekt Gästabudet, en jubileumsmiddag i samband med Skördefestens 20-årsjubileum. Jag har fungerat som projektledare, tillsammans med en arbetsgrupp från den åländska referensgruppen Ny Nordisk Mat Åland. Målsättningen med Gästabudet var att ordna en lyckad middag, som endast består av åländska råvaror samt att stärka samarbetet åländska aktörer emellan.
Till den praktiska delen har det även gjorts filmer av de medverkande producenterna, istället för sedvanliga intervjuer.
Skördefestens Gästabud, som middagen fick heta, blev en lyckad tillställning. This degree thesis is about investigating the theory about projects, how a project is planned, implemented and evaluated, and how to implement the theory in practice.
Initially, the theories are presented regarding projects and the project's structure. I present the theories on project work in four different phases according to Carlson & Nilsson's Arbeta i projekt. The four phases are idea/investigation, planning, implementation and finally conclusion and evaluation.
The practical work has been to plan, implement and evaluate the project Gästabudet, an anniversary dinner in connection with the Harvest Festival's 20th anniversary. I worked as project manager, together with a working group from the Åland reference group New Nordic Food Åland. The assignment was to arrange a successful dinner, consisting only of Åland raw materials and to strengthen cooperation between Åland producers and chefs.
For the practical part, films have also been made of the contributing producers, instead of usual interviews.
Skördefestens Gästabud, as the dinner was called, became a successful event.
Inledningsvis presenteras teorierna angående projekt och projektets uppbyggnad. Jag har även delat in projektarbetet i fyra faser enligt Carlson & Nilssons arbeta i projekt. De fyra faserna är idé/utforskning, planering, genomförande samt avslut och utvärdering.
Det praktiska arbetet har varit att planera, genomföra och utvärdera projekt Gästabudet, en jubileumsmiddag i samband med Skördefestens 20-årsjubileum. Jag har fungerat som projektledare, tillsammans med en arbetsgrupp från den åländska referensgruppen Ny Nordisk Mat Åland. Målsättningen med Gästabudet var att ordna en lyckad middag, som endast består av åländska råvaror samt att stärka samarbetet åländska aktörer emellan.
Till den praktiska delen har det även gjorts filmer av de medverkande producenterna, istället för sedvanliga intervjuer.
Skördefestens Gästabud, som middagen fick heta, blev en lyckad tillställning.
Initially, the theories are presented regarding projects and the project's structure. I present the theories on project work in four different phases according to Carlson & Nilsson's Arbeta i projekt. The four phases are idea/investigation, planning, implementation and finally conclusion and evaluation.
The practical work has been to plan, implement and evaluate the project Gästabudet, an anniversary dinner in connection with the Harvest Festival's 20th anniversary. I worked as project manager, together with a working group from the Åland reference group New Nordic Food Åland. The assignment was to arrange a successful dinner, consisting only of Åland raw materials and to strengthen cooperation between Åland producers and chefs.
For the practical part, films have also been made of the contributing producers, instead of usual interviews.
Skördefestens Gästabud, as the dinner was called, became a successful event.