Omavalvontasuunnitelma Kerubi Stadionille
Rämö, Helmi (2018)
Rämö, Helmi
Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu)
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018091815213
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018091815213
Tiivistelmä
Jokainen elinkeinoharjoittaja on lakisääteisesti velvollinen laatimaan kirjallinen omavalvonta-suunnitelma, joka on myös mahdollista toteuttaa. Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli laatia omavalvontasuunnitelma Joensuuhun vasta rakennetulle pesäpallostadionille eli Kerubi Stadionille. Stadionin omavalvontasuunnitelma pohjautuu Ravintola Kerubin suunnitelmaan, joka on päivitetty aiemmin tänä vuonna. Opinnäytetyössäni käsittelen omavalvonnan lisäksi myös elintarvikelakia ja -hygieniaa. Opinnäytetyön tuotoksena syntyi Kerubi Stadionin omavalvontasuunnitelma, jota pystytään hyödyntämään kaikilla Stadionin pisteillä, joissa on Ravintola Kerubin ruokaa tarjolla. Opinnäytetyön tavoitteena oli tehdä tiivis ja käytännöllinen omavalvontasuunnitelma, joka toimisi myös työntekijöiden perehdytysoppaana, sekä vastaisi nykypäivän lainsäädäntöä.
Opinnäytetyön alkuvaiheessa perehdyin alan kirjallisuuteen, Eviran sivustoihin sekä elintarvikelakiin ja -asetuksiin. Kävin myös Kerubi Stadionilla tutustumassa paikkoihin Ravintola Kerubin keittiömestarin kanssa. Aloin tehdä omavalvontasuunnitelmaa ruokalistojen sekä stadionilla käynnin perusteella. Työn tuloksena syntyi omavalvontasuunnitelma, joka on selkeä, helposti toteutettava ja jota pystyy tarvittaessa muokkaamaan.
Palautin omavalvontasuunnitelman toimeksiantajalle elokuussa. Se otettiin välittömästi käyttöön. Opinnäytetyöprosessin aikana suunnitelmaan on tehty muokkauksia ja lisäyksiä ja niistä on sovittu yhdessä Kerubin keittiömestarin kanssa. Työn tuloksena työn tekijöiden perehdytys ja ruokien lämpötilojen tarkkailu nousi olennaiseksi asiaksi. Työlle asetetut tavoitteet toutui odotusten mukaisesti
Opinnäytetyön alkuvaiheessa perehdyin alan kirjallisuuteen, Eviran sivustoihin sekä elintarvikelakiin ja -asetuksiin. Kävin myös Kerubi Stadionilla tutustumassa paikkoihin Ravintola Kerubin keittiömestarin kanssa. Aloin tehdä omavalvontasuunnitelmaa ruokalistojen sekä stadionilla käynnin perusteella. Työn tuloksena syntyi omavalvontasuunnitelma, joka on selkeä, helposti toteutettava ja jota pystyy tarvittaessa muokkaamaan.
Palautin omavalvontasuunnitelman toimeksiantajalle elokuussa. Se otettiin välittömästi käyttöön. Opinnäytetyöprosessin aikana suunnitelmaan on tehty muokkauksia ja lisäyksiä ja niistä on sovittu yhdessä Kerubin keittiömestarin kanssa. Työn tuloksena työn tekijöiden perehdytys ja ruokien lämpötilojen tarkkailu nousi olennaiseksi asiaksi. Työlle asetetut tavoitteet toutui odotusten mukaisesti