Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Trendikkäät kasvisruokareseptit ammattikeittiöiden käyttöön

Jussila, Elina; Kuusonen, Samuli (2018)

 
Avaa tiedosto
Jussila_Elina Kuusonen_Samuli.pdf (1.048Mt)
Lataukset: 


Jussila, Elina
Kuusonen, Samuli
Laurea-ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018103116458
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön aiheena on kasvisruokareseptien kehittäminen ammattikeittiöiden käyttöön. Työn toimeksiantajana on Apetit Oyj, jonka tuotteita hyödynnetään reseptien kehittämisessä. Toimeksiantajan ohjeistuksen mukaisesti resepteissä otetaan huomioon suomalaiset ravitsemussuositukset, erityisruokavaliot, sekä ruokien helppo valmistettavuus erilaisissa ammattikeittiöissä.

Opinnäytetyön tietoperusta koostuu suomalaisten ruokailutottumuksista, kasvisruokavaliosta, ammattikeittiötoiminnasta ja reseptien kehittämisestä teoriassa. Kasvisruokailuun liittyviä mieltymyksiä ja trendejä kartoitettiin net scouting- menetelmällä ja kyselytutkimuksella, jotta resepteistä saatiin kuluttajien mieltymysten mukaisia. Kyselytutkimus tehtiin vuoden 2018 Vegemessuilla Kaapelitehtaalla.

Opinnäytetyön toimeksianto saatiin tammikuussa 2018 ja työ saatiin päätökseen lokakuussa 2018. Reseptien kehittäminen aloitettiin tutustumalla opinnäytetyössä esiteltyyn tietoperustaan, jonka jälkeen siirryttiin ideointivaiheen kautta tuotetestaukseen, maistatukseen ja lopuksi ruokien kuvaukseen. Opinnäytetyössä kuvaillaan, miten reseptien kehittämisprosessi toimeksiantajan kanssa toteutettiin.

Opinnäytetyön tuotoksena syntyi “Inspiroidu kasvisruoasta”-esite, jota toimeksiantaja jakaa asiakkaille ja yhteistyökumppaneille erilaisilla messuilla ja asiakaskäynneillä. Valmiissa esitteessä on 22 kasvisruokareseptiä, joista osa soveltuu jopa sellaisenaan myös vegaaneille. Toimeksiantaja hyötyy esitteestä siten, että heidän asiakkaansa saavat uusia näkökulmia siitä, miten heidän tuotteita voidaan käyttää kasvisruokailun suosion kasvaessa.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste