Uusien työntekijöiden perehdyttäminen
Turma, Karoliina; Güzel, Melike (2018)
Turma, Karoliina
Güzel, Melike
Laurea-ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018110616741
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018110616741
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli luoda uusi, päivityskelpoinen perehdytysopas Retail-ketjuun.
Opinnäytetyö on saatu toimeksiantona suomalaiselta elintarvikealan yritykseltä. Aiheena tässä opinnäytetyössä on perehdyttäminen ja oikeanlaisen perehdytysoppaan luominen. Kyseisellä yrityksellä ei ollut aiemmin käytössä perehdytysopasta. Projekti aloitettiin tutustumalla yrityksen sisäiseen toimintaan. Tämän jälkeen luotiin kysely työntekijöille sekä toimihenkilöille, joilla kartoitettiin tämän hetkisen perehdytysjakson toimivuutta. Kyselyn vastauksien sekä yrityksen toiveiden perusteella lähdettiin luomaan räätälöityä perehdytysopasta yritys x:lle. Kyselyn tuloksia analysoitiin matemaattisten diagrammien ja yrityksestä saatujen tietojen perusteella.
Perehdytysopas on noin 20 sivuinen tietopaketti vasta-aloittaneille työntekijöille. Opas sisältää kaiken tarvittavan informaation ja toimintatavat yrityksestä. Opas on tehty yhteistyössä yrityksen edustajien kanssa ja heidän toiveet oppaan sisältöön on otettu huomioon. Yrityksen edustajat antoivat vapaat kädet ulkomuotoon, joten opas luotiin mahdollisimman kuvarikkaaksi ja mukavaksi lukea.
Opas otetaan käyttöön Retail-yksiköiden toimipisteissä sekä henkilökunnan on mahdollista saada opas itselleen jokapäiväisen toimintansa tueksi. Opasta on helppo ylläpitää toimipisteillä mahdollisten muutoksien tullessa, sillä sisällys on jaettu selkeisiin osa-alueisiin. Perehdytysoppaan luomisen lisäksi opinnäytetyössä aiheena toimi perehdyttäminen joka on suuri osa-alue kyseistä toimeksiantoa. Perehdyttämistä lähdettiin avaamaan kirjallisilla sekä verkkolähteillä niin että se tukisi mahdollisimman paljon opasta ja sen luontia.
Perehdytysoppaasta tuli kyselyn ja kirjallisen materiaalin avulla selkeä, johdonmukainen sekä yritystä tukeva kokonaisuus. Tämä perehdytysopas tarjoaa uusille sekä vanhoille työntekijöille työkalun jota käyttää jokapäiväisessä työskentelyssä.
Opinnäytetyö on saatu toimeksiantona suomalaiselta elintarvikealan yritykseltä. Aiheena tässä opinnäytetyössä on perehdyttäminen ja oikeanlaisen perehdytysoppaan luominen. Kyseisellä yrityksellä ei ollut aiemmin käytössä perehdytysopasta. Projekti aloitettiin tutustumalla yrityksen sisäiseen toimintaan. Tämän jälkeen luotiin kysely työntekijöille sekä toimihenkilöille, joilla kartoitettiin tämän hetkisen perehdytysjakson toimivuutta. Kyselyn vastauksien sekä yrityksen toiveiden perusteella lähdettiin luomaan räätälöityä perehdytysopasta yritys x:lle. Kyselyn tuloksia analysoitiin matemaattisten diagrammien ja yrityksestä saatujen tietojen perusteella.
Perehdytysopas on noin 20 sivuinen tietopaketti vasta-aloittaneille työntekijöille. Opas sisältää kaiken tarvittavan informaation ja toimintatavat yrityksestä. Opas on tehty yhteistyössä yrityksen edustajien kanssa ja heidän toiveet oppaan sisältöön on otettu huomioon. Yrityksen edustajat antoivat vapaat kädet ulkomuotoon, joten opas luotiin mahdollisimman kuvarikkaaksi ja mukavaksi lukea.
Opas otetaan käyttöön Retail-yksiköiden toimipisteissä sekä henkilökunnan on mahdollista saada opas itselleen jokapäiväisen toimintansa tueksi. Opasta on helppo ylläpitää toimipisteillä mahdollisten muutoksien tullessa, sillä sisällys on jaettu selkeisiin osa-alueisiin. Perehdytysoppaan luomisen lisäksi opinnäytetyössä aiheena toimi perehdyttäminen joka on suuri osa-alue kyseistä toimeksiantoa. Perehdyttämistä lähdettiin avaamaan kirjallisilla sekä verkkolähteillä niin että se tukisi mahdollisimman paljon opasta ja sen luontia.
Perehdytysoppaasta tuli kyselyn ja kirjallisen materiaalin avulla selkeä, johdonmukainen sekä yritystä tukeva kokonaisuus. Tämä perehdytysopas tarjoaa uusille sekä vanhoille työntekijöille työkalun jota käyttää jokapäiväisessä työskentelyssä.