Työn imun kartoitus hotelliketjun toimipisteessä X
Oinonen, Ida; Mäkinen, Inka (2018)
Oinonen, Ida
Mäkinen, Inka
Laurea-ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018112618272
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018112618272
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö toteutettiin yhteistyössä suomalaisen hotellioperaattorin Sokotel Oy:n kanssa. Opinnäytetyö oli tutkimuksellinen ja sen tarkoituksena oli tutkia Sokotel Oy:n hallinnoiman Sokos Hotels –ketjun toimipisteen X työntekijöiden työn imun mahdollistavia tekijöitä.
Tutkimuksen tavoitteena oli löytää keinoja työn imun lisäämiseksi työyhteisössä.
Opinnäytetyön keskeisimpiä käsitteitä olivat työn imu, positiivinen psykologia ja työhyvinvointi. Nämä käsitteet muodostivat tutkimuksen tietoperustan. Opinnäytetyössä tutkittiin työn imua osana työhyvinvointia. Opinnäytetyö toteutettiin kvantitatiivisena tutkimuksena. Työn imun mahdollistavien tekijöiden selvittämiseksi opinnäytetyössä toteutettiin sähköinen lomakekysely toimipisteen X työntekijöille syksyn 2018 aikana.
Tutkimustulokset osoittivat, että kuusi eniten työn imua mahdollistavaa tekijää toimipisteessä X olivat: Lähden töihin mielelläni, Olen innostunut työstäni, Olen ylpeä työstäni, Olen kiinnostunut kehittämään työympäristöäni, Koen että minulla on riittävästi osaamista onnistuakseni työssäni, sekä Koen että työni on tarpeeksi haasteellista. Tutkimusongelman ratkaisemiseksi selvitettiin, miten näihin työn imun mahdollistaviin tekijöihin vaikuttamalla työn imua voidaan luoda toimipisteessä X.
Johtopäätöksenä tutkimustuloksista voidaan todeta, että kiinnittämällä huomiota näihin kuuteen työn imua mahdollistavaan tekijään toimipiste X voi lisätä työntekijöiden innostusta ja vahvistaa jatkuvaa työn imun kokemista. Tutkimuksessa annettiin kehitysehdotukset työn
imun lisäämiseksi, jotka olivat seuraavan laisia: lisätään arvostusta työntekijöitä kohtaan, kannustetaan ja rohkaistaan työntekijää myönteisen ilmapiirin lisäämiseksi, kannustetaan työntekijöitä oman työn tuunaamiseen, lisätään palautteenantokulttuuria ja selkeytetään perustehtävät,
luotetaan työntekijöiden osaamiseen, lisätään vastuuta sekä työn merkityksellisyyttä. Tulosten perusteella voidaan todeta, että työn imun tutkiminen Sokotel Oy:n toimipisteessä X auttoi yritystä ymmärtämään työntekijöiden työn imun mahdollistavia tekijöitä.
Tutkimuksen tavoitteena oli löytää keinoja työn imun lisäämiseksi työyhteisössä.
Opinnäytetyön keskeisimpiä käsitteitä olivat työn imu, positiivinen psykologia ja työhyvinvointi. Nämä käsitteet muodostivat tutkimuksen tietoperustan. Opinnäytetyössä tutkittiin työn imua osana työhyvinvointia. Opinnäytetyö toteutettiin kvantitatiivisena tutkimuksena. Työn imun mahdollistavien tekijöiden selvittämiseksi opinnäytetyössä toteutettiin sähköinen lomakekysely toimipisteen X työntekijöille syksyn 2018 aikana.
Tutkimustulokset osoittivat, että kuusi eniten työn imua mahdollistavaa tekijää toimipisteessä X olivat: Lähden töihin mielelläni, Olen innostunut työstäni, Olen ylpeä työstäni, Olen kiinnostunut kehittämään työympäristöäni, Koen että minulla on riittävästi osaamista onnistuakseni työssäni, sekä Koen että työni on tarpeeksi haasteellista. Tutkimusongelman ratkaisemiseksi selvitettiin, miten näihin työn imun mahdollistaviin tekijöihin vaikuttamalla työn imua voidaan luoda toimipisteessä X.
Johtopäätöksenä tutkimustuloksista voidaan todeta, että kiinnittämällä huomiota näihin kuuteen työn imua mahdollistavaan tekijään toimipiste X voi lisätä työntekijöiden innostusta ja vahvistaa jatkuvaa työn imun kokemista. Tutkimuksessa annettiin kehitysehdotukset työn
imun lisäämiseksi, jotka olivat seuraavan laisia: lisätään arvostusta työntekijöitä kohtaan, kannustetaan ja rohkaistaan työntekijää myönteisen ilmapiirin lisäämiseksi, kannustetaan työntekijöitä oman työn tuunaamiseen, lisätään palautteenantokulttuuria ja selkeytetään perustehtävät,
luotetaan työntekijöiden osaamiseen, lisätään vastuuta sekä työn merkityksellisyyttä. Tulosten perusteella voidaan todeta, että työn imun tutkiminen Sokotel Oy:n toimipisteessä X auttoi yritystä ymmärtämään työntekijöiden työn imun mahdollistavia tekijöitä.