Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ravintolatilojen muuttaminen lounasasiakkaille sopivaksi

Rodero Y Soininen, Sara (2018)

Avaa tiedosto
Rodero_Sara_ont2018.pdf (997.5Kt)
Lataukset: 


Rodero Y Soininen, Sara
Laurea-ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018120420115
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää ravintolatilojen kehittämistarpeita ja tehdä niiden perusteella kehittämisehdotus, jolla saadaan ravintolan tilat lounasasiakkaille sopivammaksi. Ravintolan tilat on osoittautuneet useamman kerran hieman ongelmalliseksi lounasasiakkaille, sillä ravintolan tiloja ei ole suunniteltu tarjoamaan ruokaa buffetin muodossa ja tällä hetkellä kyseisestä syystä, lounastuotteet sijaitsevat eri puolilla salia.
Teoriaosuudessa perehdyttiin ravitsemisalaan yleisellä tasolla, ravintolakonsepteihin ja tilasuunnitteluun. Teoriaosuudessa perehdytään myös asiakastyytyväisyyteen ja palvelumuotoiluun. Kilpailija-analyysi tehtiin benchmarkkaamalla kolmen kilpailevan yrityksen lounastuotetta. Opinnäytetyössä tehtiin kvalitatiivinen tutkimus kyselylomakkeen avulla. Kysely toteutettiin paperiversiona ravintola Grin&Gos:n asiakkaille lounasaikana. Lisäksi kolmantena tutkimusmenetelmänä käytettiin havainnointia, joka suoritettiin kolmena eri päivänä ravintola Grin&Gos:ssa.
Benchmarkkaamalla saatiin selville kilpailijoiden toimintatapoja. Havainnoinnin ja kyselylomakkeiden avulla löydettiin ravintolatilojen kehittämistarve ja pystyttiin löytämään siihen ratkaisu. Tulokset vahvistivat, että aiemmin huomioitu ravintolan tilojen kehittämistarve oli todellinen ja tulosten avulla pystyttiin tekemään ravintolalle kehitysehdotus. Havainnoinnin tuloksista tuli esille tilojen ahtaus erityisesti lämpimän linjaston ja kassan edessä. Näihin kohtiin muodostui kaksi erillistä jonoa, joista muodostui lopuksi yksi iso ihmismassa.
Kehitysehdotuksessa muutetaan ravintolan tiloja avarammaksi tilaympäristöksi ja siirretään kaikki lounastuotteet samaan paikkaan yhteen linjastoon. Kehitysehdotuksen avulla ravintola pystyy parantamaan lounasasiakkaiden kokemusta ja kulkemista tiloissa. Ehdotuksessa myös työntekijöiden työskentely ja liikkuminen muuttuisi sujuvammaksi ravintolan tiloissa.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste