Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Karelia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Karelia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Venäläiset ruokamatkailijoina Pohjois-Karjalassa

Krasnova, Victoriia (2018)

Avaa tiedosto
Krasnova_Victoriia_2018 12 09.pdf (1.540Mt)
Lataukset: 


Krasnova, Victoriia
Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu)
2018
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018120920596
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksensa oli selvittää venäläisten matkailijoiden tietämystä ruokamatkailusta, erilaisten ruokamatkailutuotteiden kiinnostavuutta, ruoan roolia matkakohteen valinnassa, mitä asioita venäläiset arvostavat suomalaisten elintarvikkeiden valinnassa, mitkä asiat vaikuttavat ruokapaikan valintaan ja mitä venäläiset haluavat Pohjois-Karjalassa syödä. Työn toimeksiantaja on Kalitka-ruokamatkailuhanke, jonka tavoitteena on kehittyneen ruokamatkailun syntyminen Suomen ja Venäjän välillä.

Opinnäytetyön keskeinen tutkimusongelma oli venäläisten matkailijoiden ruokamatkalutilanteen selvittäminen Pohjois-Karjalassa. Opinnäytetyössä käytettiin sekä kvantitatiivista että kvalitatiivista tutkimusotetta. Aineisto kerättiin lomakekyselyn avulla. Kysely toteutettiin joensuunlaisessa Rosso-ravintolassa 9.4 – 31.5.2018. Kyselyn kohderyhmänä olivat venäläiset asiakkaat. Toisena menetelmänä käytettiin havainnointia. Havainnointi tapahtui omassa työpaikassani Rossossa, jossa työskentelen tarjoilijana. Kysymystä tarkasteltiin lisäksi laajan tietoperustan avulla.

Tutkimuksesta kävi ilmi, että venäläisille ruokamatkailu on vielä aika uusi matkailumuoto. Venäläisiltä löytyy kiinnostusta tulla Pohjois-Karjalaan ruokamatkailun asiakkaiksi, mutta ruokamatkailutarjonta alueella on heidän mielestään vielä heikkoa. Venäläiset pitävät suomalaisia elintarvikkeita korkealaatuisina ja arvostavat entistä enemmän luomu- ja lähituotteita. Venäläiset ymmärtävät suomalaista ruokakulttuuria yleisellä tasolla, kiinnittämättä erityistä huomiota suomalaisen keittiön alueellisiin ominaisuuksiin. Venäläiset käyttävät venäjänkielisiä hakukanavia hakiessaan tietoa, ja he haluavat saada palvelua omalla kielellään.

Tästä tutkimuksesta toimeksiantaja saa kattavan pohjatietopaketin venäläisten suhtautumisesta ruokamatkailuun Pohjois-Karjalassa. Saatujen tulosten pohjalta Kalitka-hanke voi kehittää ruokamatkailua venäläisten mielenpiteet huomioon ottaen. Lisäksi Rosso-ravintola voi hyödyntää omassa toiminnassaan asiakastyytyväisyyskyselystä saatuja tuloksia.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste