Ammatillisen osaamisen kehittäminen uudessa työpaikassa
Viinikka, Marko (2018)
Viinikka, Marko
Laurea-ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018121221151
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018121221151
Tiivistelmä
Opinnäytetyö on kirjoitettu päiväkirjamuodossa. Tavoitteena oli seurata ja kehittää ammatillista kehittymistä uudessa työtehtävässä. Opinnäytetyö koostuu kymmenestä seurantaviikosta 17.9.2018 – 23.11.2018 välisenä aikana. Jokaiselta viikolta on viisi päiväkirjamerkintää ja viikkoanalyysi.
Kirjoittaja työskentelee kansainvälisessä palveluita tuottavassa yrityksessä vastaavana kokkina Business Parkissa sijaitsevassa henkilöstöravintolassa. Ravintola tuottaa palveluita Business Parkin yrityksille ja ulkopuolisille asiakkaille. Työtehtäviin kuuluu päivittäisen ruoan valmistuksen lisäksi mm. omavalvonta ja keittiömestarin sijaisuus tarvittaessa.
Kirjoittaja ei ole aikaisemmin työskennellyt vastaavassa työtehtävässä ja on juuri aloittanut työskentelyn yrityksessä. Opinnäytetyössä seurataan tehtävään perehdytystä, toimintatapoihin sisäistämistä ja ammatillisen osaamisen kehittymistä. Lopussa pohditaan myös keittiömestarin sijaisena toimimista.
Opinnäytetyön aikana kirjoittaja kehittyi usealla osa- alueella. Seurannan aikana kehitystä tapahtui omavalvonnan tietämyksen syventymisenä ja hävikin minimoimisena omalla toiminnalla. Lisäksi omaksuttiin uuden yrityksen toimintatapoja, opittiin uusien työkalujen käyttö ja pohdittiin työntekijän jaksamista päivittäisessä työssä.
Kirjoittaja työskentelee kansainvälisessä palveluita tuottavassa yrityksessä vastaavana kokkina Business Parkissa sijaitsevassa henkilöstöravintolassa. Ravintola tuottaa palveluita Business Parkin yrityksille ja ulkopuolisille asiakkaille. Työtehtäviin kuuluu päivittäisen ruoan valmistuksen lisäksi mm. omavalvonta ja keittiömestarin sijaisuus tarvittaessa.
Kirjoittaja ei ole aikaisemmin työskennellyt vastaavassa työtehtävässä ja on juuri aloittanut työskentelyn yrityksessä. Opinnäytetyössä seurataan tehtävään perehdytystä, toimintatapoihin sisäistämistä ja ammatillisen osaamisen kehittymistä. Lopussa pohditaan myös keittiömestarin sijaisena toimimista.
Opinnäytetyön aikana kirjoittaja kehittyi usealla osa- alueella. Seurannan aikana kehitystä tapahtui omavalvonnan tietämyksen syventymisenä ja hävikin minimoimisena omalla toiminnalla. Lisäksi omaksuttiin uuden yrityksen toimintatapoja, opittiin uusien työkalujen käyttö ja pohdittiin työntekijän jaksamista päivittäisessä työssä.