Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Hyvinkää ruokamatkailukohteena nyt ja tulevaisuudessa

Vuorio, Miia-Maija (2018)

 
Avaa tiedosto
Hyvinkaa ruokamatkailukohteena nyt ja tulevaisuudessa Maija Vuorio.pdf (463.6Kt)
Lataukset: 


Vuorio, Miia-Maija
Laurea-ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018121922530
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia, millainen ruokamatkailukohde Hyvinkää on ja millaista ruokamatkailua Hyvinkäällä voisi olla. Työn toimeksiantaja on Visit Hyvinkää, joka haluaa kehittää Hyvinkään ruokamatkailua yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa. Työn tarkoituksena oli kuulla paikallisten toimijoiden näkemyksiä Hyvinkään ruokamatkailun tilanteesta tänä päivänä ja luoda uusia kehitysideoita Hyvinkään ruokamatkailun kehittämiseksi.

Opinnäytetyössä käsitellään ruokamatkailuun, ruokakulttuuriin, elämykseen ja tiedonkeruuseen liittyviä teemoja. Aiheisiin on tutustuttu monipuolisesti niin suomeksi kuin englanniksi.

Oppinäytetyö on laadullinen tutkimus, jonka tiedonkeruumenetelmänä käytettiin teemahaastattelua. Haastateltavat olivat paikallisia toimijoita matkailu-, ja ravitsemisalalta. Haastattelut tehtiin, litteroitiin ja analysoitiin syksyllä 2018. Tulokset analysoitiin jakamalla aineisto erilaisin kategorioihin ja luokittelemalla ne yhtenäisiksi kokonaisuuksiksi. Haastatteluaineiston pohjalta tuloksiin valittiin lopuksi neljä teemaa, jotka olivat Hyvinkää ruokamatkailukohteena nyt, lähiruoka ja elämys osana ruokamatkailutuotetta, yhteistyö sekä Hyvinkään ruokamatkailun kehittäminen ja tulevaisuuden näkymä.

Tärkeimmäksi tuloksissa selvisi, että Hyvinkäätä ei voida vielä oikeastaan pitää ruokamatkailukohteena. Hyvinkäällä ei ole juurikaan ruokamatkailutuotteita, joiden takia ruoasta kiinnostuneet matkailijat suuntaisivat paikkakunnalle. Hyvinkäällä ei ole myöskään omaa vahvaa ruokakulttuuria, joka näkyisi ruoan tarjonnassa. Paikallisten toimijoiden mielestä elämykset ja lähiruoka ovat tärkeitä elementtejä tänä päivänä matkailussa, joten niihin halutaan myös panostaa. Paikalliset toimijat ovat myös kiinnostuneet tekemään yhteistyötä niin muiden yrittäjien, kuin Visit Hyvinkään kanssa Hyvinkään ruokamatkailun kehittämiseksi.

Ruokamatkailun kehittäminen on pitkä prosessi ja se vaatii ympärilleen intohimoisia tekijöitä. Hyvinkään profiloituminen kiinnostavaksi ruokamatkailukohteeksi vaatii siis paljon työtä niin paikallisilta toimijoilta, kuin kaupungilta. Hyvinkäälle tarvitaan lisää erilaisia ruokamatkailutuotteita, uusia yrittäjiä ja ruokaan liittyviä tapahtumia. Ruokamatkailun tulevaisuus Hyvinkäällä nähdään kuitenkin positiivisena.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste