Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
  • Julkaisut
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
  • Julkaisut
  • Näytä viite

Sirkkaa sopassa : hyönteiskeittokirja

Koljonen, Eeva; Kirjonen, Heli (2018)

Avaa tiedosto
URNISBN9789523441422.pdf (3.472Mt)
Lataukset: 


Koljonen, Eeva
Kirjonen, Heli
Editoija
Koljonen, Eeva
Kirjonen, Heli
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
2018
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-344-142-2
Tiivistelmä
Sirkkaa sopassa – hyönteiskeittokirja on syntynyt vastauksena ravintoloiden, ammattikeittiöiden ja kuluttajien tarpeeseen ja toiveeseen hyönteisreseptiikasta. Suomessa hyönteisten elintarvikekäyttö sallittiin vuoden 2017 lopulla, joten hyönteisten käyttö ja ruuaksi valmistaminen on uutta ravitsemisalan ammattilaisten lisäksi kuluttajille. Hyönteisreseptiikkaa on vielä vähän, joten vinkkejä ja ideoita tarvitaan, ja siihenkin tarpeeseen tämä keittokirja vastaa.

Hyönteisten käyttöä perustellaan ekologisuudella, eettisyydellä ja kiertotalouden näkökulmalla. Hyönteiset sisältävät paljon proteiinia, kuitua (kitiini), hyvälaatuisia rasvoja, ja niiden vitamiini-, kivennäisaine- ja hivenainepitoisuus on korkea. Ravitsemuksen näkökulmasta merkitys kasvaa vasta, kun hyönteisiä otetaan arkiseen käyttöön.

Kuluttajille ja ammattilaisille tehdyissä kyselyissä selvisi, että suurin osa ruokailijoista syö mieluummin ruokia, joissa hyönteiset eivät ole havaittavissa, osa puolestaan haluaa, että hyönteinen on näkyvillä. Ravintoloissa halutaan maistaa hyönteisiä pikkuannoksina. Myös suolaiset ja makeat leivonnaiset ovat hyvä tapa tutustua hyönteisiin. Hyönteisruokien valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Miedon makunsa puolesta hyönteiset sopivat erinomaisesti makeaan ja suolaiseen leivontaan sekä monenlaiseen ruuanvalmistukseen.
Kokoelmat
  • Julkaisut
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste