dc.contributor.author | Puustinen, Mervi | |
dc.date.accessioned | 2019-05-14T10:15:40Z | |
dc.date.available | 2019-05-14T10:15:40Z | |
dc.date.issued | 2019 | - |
dc.identifier.uri | http://www.theseus.fi/handle/10024/169282 | |
dc.description.abstract | Tässä opinnäytetyössä keskitytään tuotteen ekologiseen jalanjälkeen, ja siihen, mikä on pakkauksen rooli kokonaisuudessa. Keskeisiä teemoja ovat tarkoituksenmukainen pakkaaminen, elintarviketeollisuus ja materiaalilähtöisyys. Opinnäytetyössä luodaan kuvitteellinen konsepti Suomessa viljellystä soijasta valmistetulle tofulle. Lopputuloksena on ekologinen tuote, jossa sekä pakkaus, että sen sisältö noudattaa kestävää kehitystä. Materiaalina on käytetty Lappeenrannan–Lahden teknillisen yliopiston (LUT) ja Lahden ammattikorkeakoulun KUPARI-hankkeen kehittämää kuitupohjaista vaihtoehtoa muoville. Opinnäytetyössä käydään läpi myös yleisimpiä pakkausmateriaaleja ja näiden ekologisuutta sekä käyttötarkoituksia. We Know Tofu on kuvitteellinen yritys, jonka arvoja ovat kotimaisuus ja kestävä kehitys. Opinnäytetyössä luodaan brändi sekä myyntipakkaus We Know Tofulle. | - |
dc.language.iso | fin | - |
dc.rights | CC BY 4.0 | - |
dc.title | Ekologinen pakkaus tarvitsee ekologisen tuotteen | - |
dc.type.ontasot | fi=AMK-opinnäytetyö|sv=YH-examensarbete|en=Bachelor's thesis| | - |
dc.identifier.urn | URN:NBN:fi:amk-201905119251 | - |
dc.subject.specialization | Pakkaus- ja brändimuotoilu | - |
dc.subject.degreeprogram | fi=Muotoilu|sv=Formgivning|en=Design| | - |
dc.subject.yso | Materiaalilähtöisyys | - |
dc.subject.yso | Kestävä kehitys | - |
dc.subject.yso | Soija | - |
dc.subject.discipline | Muotoilun koulutusohjelma | - |