Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Kotiateriapalveluiden prosessien kehittäminen. Esimerkkinä Vantaan Ateriapalvelut

Silvan, Anne (2010)

 
Avaa tiedosto
ateriapalvelu Vantaa 4.pdf (342.0Kt)
Lataukset: 


Silvan, Anne
Laurea-ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010092013133
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena on selvittää kotiateriapalveluprosessien kehittämistarpeita. Aihe liittyy ‎osana Vantaan kaupungin, Espoon kaupungin ja Laurea-ammattikorkeakoulun yhteiseen Wellfare ‎Business Management -hankkeeseen, jossa keskitytään vanhuksille suunnattujen palveluiden ‎kehittämiseen. Opinnäytetyössä esimerkkinä käytetään Vantaan Ateriapalvelujen tarjoamia ‎kotiateriapalveluja. ‎
‎
Kotiateriapalvelu toimii kotihoidon tukipalveluna. Opinnäytetyössä kartoitetaan teorian pohjalta ‎Ikääntyneiden kotiateriapalvelun tarpeita, asiakassuhteen muodostumista ja palvelun laatuun vaikuttavia ‎tekijöitä. Lisäksi tarkastellaan palveluprosessin muodostumista ja kehittämistä, palvelun tuottavuutta ja ‎sen johtamista. Kotiateriapalveluiden prosessien kehittämisen avulla voidaan vastata kasvavan ‎asiakaskunnan tarpeisiin tulevaisuudessa. ‎
‎
Tutkimusmenetelminä opinnäytetyössä käytetään Vantaan ateriapalvelujen prosessien kuvaamista ja ‎teemahaastattelua Vantaan Ateriapalvelun edustajille. Prosessikuvausten avulla tuodaan esille ‎kotiateriapalvelun tilaus-, tuotanto-, jakelu-, laskutus- ja informaatio-prosessit. Lisäksi tavoitteena on ‎hahmottaa prosesseihin osallistuvien toimijoiden vastuualueita, löytää kriittisiä toimintapisteitä sekä ‎selkeyttää prosessien vertailua ja arviointimahdollisuuksia. Teemahaastattelun avulla kartoitettiin ‎kotiateriaprosessien tämän hetkistä toimintaa ja kehittämistarpeita Vantaan Ateriapalvelussa. ‎
‎
Prosessikuvausten ja haastattelun perusteella kotiateriapalveluprosessien toimivuutta lisäisi ‎kotiaterioiden sähköisen tilausjärjestelmän kehittäminen. Se selkiyttäisi toimintaa, edesauttaisi ‎kotiateriapalvelun kehittämistä asiakaslähtöisemmäksi ja pienentäisi virheiden mahdollisuutta ‎kotiateriatilauksien toimituksissa. Kotiateriapalveluprosessien kehittämisessä tulee huomioida asiakkaan ‎yksilölliset tarpeet ja toimintakyky sekä lisätä yhteistyötä prosesseissa toimivan henkilöstön välillä. Lisäksi ‎seutukunnallista yhteistyötä tulisi kehittää tukemaan kotiateriapalveluiden prosessien toimivuutta.‎
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste