Käylän leirikeskuksen keittiön kehittämissuunnitelma
Lämsä, Lea; Lämsä, Mira (2010)
Lämsä, Lea
Lämsä, Mira
Kajaanin ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010120517172
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010120517172
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli tehdä Käylän leirikeskuksen keittiöön kehittämissuunnitelma, jonka pohjalta keittiö voidaan saneerata nykyajan vaatimuksia vastaavaksi suurtalouskeittiöksi. Käylän leirikeskuksen keittiö ei täyttänyt elintarvikehuoneistoille asetettuja kriteereitä sen hetkisessä kunnossaan.
Opinnäytetyön toimeksiantaja oli Kuusamon seurakunta, joka omistaa Käylän leirikeskuksen. Leirikeskus sijaitsee Pohjois-Kuusamossa lähellä Kuusamon tärkeimpiä matkailukohteita. Käylän leirkeskuksen keittiö palvelee majoitusrakennuksen asiakkaiden ruokahuollossa sekä erilaisten kirkollisten tilaisuuksien tarjoiluissa.
Opinnäytetyö on toiminnallinen ja se toteutettiin kirjoituspöytätutkimuksena. Aihetta käsittelevää teoriaa etsittiin kirjallisuudesta, alan lehtijulkaisuista ja internetistä. Teoriaosuudessa keskityttiin keittiösuunnittelua koskevaan materiaaliin ja lainsäädäntöön. Aineiston avulla muodostettiin kokonaiskäsitys Käylän leirikeskuksen keittiöön tarvittavista muutoksista. Näiden tietojen pohjalta tehtiin Käylän leirikeskuksen keittiön kehittämissuunnitelma.
Konkreettisena tuotoksena syntynyttä kehittämissuunnitelmaa ja pohjapiirustusta käytetään pohjana Käylän leirikeskuksen keittiön saneerauksessa. Teoriaosuus on koottu siten, että sitä voidaan hyödyntää samankaltaisten kehittämissuunnitelmien tukena.
Opinnäytetyön toimeksiantaja oli Kuusamon seurakunta, joka omistaa Käylän leirikeskuksen. Leirikeskus sijaitsee Pohjois-Kuusamossa lähellä Kuusamon tärkeimpiä matkailukohteita. Käylän leirkeskuksen keittiö palvelee majoitusrakennuksen asiakkaiden ruokahuollossa sekä erilaisten kirkollisten tilaisuuksien tarjoiluissa.
Opinnäytetyö on toiminnallinen ja se toteutettiin kirjoituspöytätutkimuksena. Aihetta käsittelevää teoriaa etsittiin kirjallisuudesta, alan lehtijulkaisuista ja internetistä. Teoriaosuudessa keskityttiin keittiösuunnittelua koskevaan materiaaliin ja lainsäädäntöön. Aineiston avulla muodostettiin kokonaiskäsitys Käylän leirikeskuksen keittiöön tarvittavista muutoksista. Näiden tietojen pohjalta tehtiin Käylän leirikeskuksen keittiön kehittämissuunnitelma.
Konkreettisena tuotoksena syntynyttä kehittämissuunnitelmaa ja pohjapiirustusta käytetään pohjana Käylän leirikeskuksen keittiön saneerauksessa. Teoriaosuus on koottu siten, että sitä voidaan hyödyntää samankaltaisten kehittämissuunnitelmien tukena.