Juomaravintolan liiketoimintasuunnitelma
Hietalahti, Tuomo (2010)
Hietalahti, Tuomo
Lahden ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010121518267
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010121518267
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena on baarin liiketoimintasuunnitelman rakentaminen. Työn tavoitteina on perehtyä suunnitelman keskeisiin käsitteisiin ja tuottaa toteuttamiskelpoinen liiketoimintasuunnitelma anniskeluravintolasta.
Työ on muodoltaan toiminnallinen opinnäytetyö, ja sen tuotoksena syntyy liikeideakeskeinen anniskelutoimintaan keskittyvän yrityksen liiketoimintasuunnitelma opiskelijan omaan käyttöön.
Opinnäytetyön teoriaosuudessa käsitellään liiketoimintasuunnitelman keskeisiä käsitteitä ja ravintola-alan yritystä perustettaessa huomioitavia asioita. Teoria muodostuu ravintolan perustamisen suunnittelusta ja toiminnan käynnistämisessä huomioitavista asioista sekä taloudellisuuteen vaikuttavien kohtien suunnittelusta ja yrittäjyyden ennakointinäkökulmasta.
Opiskelijan oma tuotos muodostuu opinnäytetyöprosessin käsittelystä sekä perustettavan yrityksen liiketoimintasuunnitelmasta. Suunnitelma on liikeideakeskeinen ja se on siksi salainen.
Työ on muodoltaan toiminnallinen opinnäytetyö, ja sen tuotoksena syntyy liikeideakeskeinen anniskelutoimintaan keskittyvän yrityksen liiketoimintasuunnitelma opiskelijan omaan käyttöön.
Opinnäytetyön teoriaosuudessa käsitellään liiketoimintasuunnitelman keskeisiä käsitteitä ja ravintola-alan yritystä perustettaessa huomioitavia asioita. Teoria muodostuu ravintolan perustamisen suunnittelusta ja toiminnan käynnistämisessä huomioitavista asioista sekä taloudellisuuteen vaikuttavien kohtien suunnittelusta ja yrittäjyyden ennakointinäkökulmasta.
Opiskelijan oma tuotos muodostuu opinnäytetyöprosessin käsittelystä sekä perustettavan yrityksen liiketoimintasuunnitelmasta. Suunnitelma on liikeideakeskeinen ja se on siksi salainen.