Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Vuonna 2011 perustettavan kreikkalaisen lounasravintolan palvelukonseptin testaus

del Toro Törmä, Maria (2011)

 
Avaa tiedosto
Opinnaytetyo Maria del Toro FINAL 01032011.pdf (1.633Mt)
Lataukset: 


del Toro Törmä, Maria
Laurea-ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201103012753
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää kyselytutkimuksen avulla, onko Punavuoren alueella kysyntään kreikkalaiselle lounasravintolalle. Tutkimuksessa tutkittiin valittua palvelukonseptia sekä kartoitettiin potentiaalisia kohderyhmiä, jotka voisivat olla sopivia asiakkaita lounasravintolalle.

Kreikkalainen lounasravintola Yassu Gyros Oy perustetaan vuoden 2011 aikana. Yritys tarjoaa tuoreista raaka-aineista valmistetun monipuolisen kreikkalaisen lounaan viitenä päivänä viikossa. Ravintolan erikoisuutena ovat gyrokset. Aluksi ravintola toimii ainoastaan lounasravintolakonseptilla, mutta tulevaisuudessa tavoitteena on pidentää aukioloaikoja sekä laajentaa toimintaa Suomen suurimpiin kaupunkeihin kuten esimerkiksi Tampereelle tai Turkuun. Yrityksen tavoitteena on olla Helsingin suosituin lounasravintola vuoteen 2014 mennessä.

Tutkimukseen valittiin mukaan Punavuoresta kolme katua, jotka olivat Merimiehenkatu, Punavuorenkatu ja Iso-Roobertinkatu. Näillä kaduilla toimivat yritykset kartoitettiin Internetistä Eniro.fi–sivuston avulla. Yritysten Internet-sivuilta etsittiin henkilöt, joille lähetettiin kyselylomake sähköpostilla. Kyselylomake käsitteli vastaajien demografisia eli väestöllisiä tekijöitä, lounastottumuksia, mielipiteitä kreikkalaisesta ruuasta, valitun palvelukonseptin yleispiirteitä sekä lounaan hintatasoa.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että Punavuoren alueella on kysyntää kreikkalaiselle lounasravintolalle. Kohderyhmiksi muodostui kaksi ryhmää; 35—44-vuotiaat henkilöt, jotka pitävät kreikkalaisesta ruuasta, työskentelevät alueella yrittäjinä, alemmassa johdossa tai asiantuntijoina. Toisena kohderyhminä ovat henkilöt, jotka kertoivat, että Punavuoren lounastarjonta on tällä hetkellä keskinkertainen tai yksipuolinen. Nämä henkilöt eivät osanneet nimetä suosikkilounasravintolaa alueelta ja söivät huonon tarjonnan vuoksi lounasta ulkona vain harvoin.

Kyselyyn vastanneet henkilöt kaipaavat peruslounasravintolaa, jonne on helppo tulla. Lisäpalveluiden osalta kiinnostusta löytyi lounaiden kuljetuksille. Vastaajat näkivät tärkeiksi lounasravintolan oikeanlaisen valaistuksen, kreikkalaisen tunnelman, viihtyisän sisustuksen sekä palvelualttiin henkilökunnan.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste