Energiatehokkuus Matkailu- ja ravintola-alalla
Tuliniemi, Jani (2011)
Tuliniemi, Jani
Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201104084074
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201104084074
Tiivistelmä
Jatkuvasti kallistuva sähkönhinta ajaa kuluttajia tehostamaan energiankäyttöään. Suuremmat käyttäjät ovat jo pitkään olleet mukana erilaisissa säästötalkoissa, mutta vasta hiljattain mukaan on lähtenyt pienempiäkin toimijoita. Tulevaisuudessa energian käytön tehostaminen tulee olemaan suuressa roolissa pienilläkin energian loppukäyttäjillä.
Tämän työn tarkoituksena oli selvittää Kotkassa toimivan ravintola Armaksen energiankäyttöä ja miettiä mahdollisia säästökohteita. Matkailu- ja ravintola-ala on jo liittynyt mukaan energiansäästötalkoisiin. Alussa mukana tarkkailussa on kuitenkin vain suurimmat energiankäyttäjät, kuten hotellit ja hiihtokeskukset.
Työn tuloksena löydettiin kohteita, joiden avulla voidaan pienellä vaivalla tehostaa energiankäyttöä ja sitä kautta saavuttaa merkittäviäkin kustannussäästöjä. Jatkossa uusia laitteita tai remontteja tehdessä tulee kiinnittää huomiota energiatehokkuuteen.
Tämän työn tarkoituksena oli selvittää Kotkassa toimivan ravintola Armaksen energiankäyttöä ja miettiä mahdollisia säästökohteita. Matkailu- ja ravintola-ala on jo liittynyt mukaan energiansäästötalkoisiin. Alussa mukana tarkkailussa on kuitenkin vain suurimmat energiankäyttäjät, kuten hotellit ja hiihtokeskukset.
Työn tuloksena löydettiin kohteita, joiden avulla voidaan pienellä vaivalla tehostaa energiankäyttöä ja sitä kautta saavuttaa merkittäviäkin kustannussäästöjä. Jatkossa uusia laitteita tai remontteja tehdessä tulee kiinnittää huomiota energiatehokkuuteen.