Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ympäristöohjelman toteutuminen Palmia Cateringin toiminnoissa

Mäkelä, Leena (2010)

Avaa tiedosto
Makela_Leena.pdf (2.030Mt)
Lataukset: 


Mäkelä, Leena
Laurea-ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010121317945
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia Palmia Cateringin ympäristöohjelman tavoitteiden toteutumista sekä tunnistaa niihin liittyvät kehitystarpeet. Palmia Catering sai ympäristösertifikaatin helmikuussa 2010, joten ympäristöasioiden nykytilan selvitys oli myös työn toimeksiantajan kehittämistyön kannalta tärkeää.

Kartoituksella selvitettiin ympäristöasioiden nykytilan lisäksi myös mahdollisuudet kiinteistön osalta ympäristöasioiden huomioonottamiseen esimerkiksi lajittelun suhteen. Ympäristökartoituksen lisäksi keskeisiksi asioiksi nousivat henkilökunnan tietoisuuden lisääminen kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan ja tätä kautta ekologisuuden lisääminen päivittäisiin arkirutiineihin. Työtä lähestyttiin kvalitatiivisen eli laadullisen tutkimuksen näkökulmasta. Ympäristöasioiden tilaa selvitettiin osittain strukturoidun haastattelulomakkeen, havainnoinnin ja avoimen haastattelun avulla. Tutkimustyössä materiaalina käytettiin Palmian ympäristöohjelmaa 2010, ympäristöstrategiaa käsiteltiin yleisesti sekä sitä, kuinka ympäristöstrategia toteutuu Palmian ympäristöohjelmassa. Empiiristä tutkimusaineistoa hankittiin haastattelemalla valittujen
kohteiden ravintolapäälliköitä Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla.

Lopputuloksena tutkimuksesta tehtiin yhteenveto ja kehitysehdotukset syntyivät siitä, miten Palmia Cateringin toiminnoissa toteutui kestävän kehityksen mukainen toiminta ja mitä asioita voisi edelleen kehittää niin, että ne olisivat 14001 ympäristösertifikaatin mukaisia. Toiminnallisen osuuden lisäksi työssä pohdittiin, palvelisiko ympäristökartoituksesta saatu tieto toimipaikkoja niin, että sen avulla voitaisiin kehittää ympäristöasioita jokapäiväisissä toiminnoissa. Yleisellä tasolla tietoisuus ympäristöasioiden toteuttamisessa on erinomaisella tasolla. Ympäristöasioiden seuranta ja tavoitteiden toteutumisen seuranta olivat poikkeuksetta jokaisessa kohteessa kuitenkin puutteellisia. Tämän opinnäytetyön avulla on saatu lisäselvyyttä siihen, millaisia ohjeistuksia cateringin toimintoihin tarvittaisiin jotta voitaisiin toimia ympäristöohjelman mukaisesti.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste