Perehdytys- ja työnopastussuunnitelma : Case: Olut- ja viinihuone Ooster
Pyhähuhta, Jenni (2011)
Pyhähuhta, Jenni
Laurea-ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201104264792
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201104264792
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tarkoituksena oli kehittää olut- ja viinihuone Oosterin perehdytysprosessi toimivaksi kokonaisuudeksi. Työn tavoitteena oli kehittää ravintola Oosteriin perehdytys- ja työnopastussuunnitelma, joka toimii perehdytyksen tukena sekä perehdyttäjällä että perehdytettävällä. Työn toimeksianto saatiin Avecra Oy:ltä, joka tuottaa ravintola-, kioski- ja kahvilapalveluita junissa, liikenneasemilla sekä muissa vilkkaissa asiakas-keskittymissä. Työtä toteutettiin yhteistyössä ravintola Oosterin vastaavan vuoropäällikön ja Avcera Oy:n ryhmäpäällikön kanssa. Ravintola Oosterissa perehdyttäjinä ja työnopastajina toimivat kaikki työntekijät. Perehdytys oli toteutettu kiireen keskellä, eikä sen toteutukseen ollut tarkkaa suunnitelmaa. Koska tarkkaa suunnitelmaa ei ollut laadittu, oli perehdytys jäänyt usein toivottua puutteellisemmaksi.
Työn teoreettisessa viitekehyksessä pääkäsitteitä ovat perehdytys, perehdytysprosessi sekä perehdytystä ja alkoholijuomien anniskelua koskeva lainsäädäntö. Perehdytyksen ja työnopastuksen suunnittelu, toteutus, seuranta ja arviointi ovat myös osana teoreettista viitekehystä. Lisäksi tutkimus- ja analyysimenetelmät kuvaillaan teoreettiselta pohjalta.
Tutkimusmenetelminä käytettiin osallistuvaa havainnointia ja teemahaastatteluja. Osallistuvaa havainnointia toteutettiin ravintola Oosterissa työskentelyn ohessa. Havainnoinnin kohteena oli ihmisten toiminta ja keskustelut. Teemahaastatteluja toteutettiin kaksi, joista ensimmäiseen osallistui ravintola Oosterin vastaava vuoropäällikkö ja Avecra Oy:n ryhmäpäällikkö. Toiseen teemahaastatteluun osallistui kolme ravintola Oosterin työntekijää. Havainnoinnin ja haastattelun kautta pyrittiin saamaan kehittämisehdotuksia perehdytysprosessin toteuttamiseen ravintola Oosterissa sekä hankkimaan sisältöä perehdytys- ja työnopastussuunnitelmalle.
Kaikilla työntekijöillä oli ideoita perehdytysprosessiin kehittämiseksi, mutta ideoita ei ollut tuotu esille aiemmin. Tutkimusmenetelmien kautta saatiin kerättyä hyödyllisiä ideoita ja kehittämisehdotuksia perehdytys- ja työnopastussuunnitelmaan. Perehdytys- ja työnopastussuunnitelma saatiin ajallaan valmiiksi ja se otettiin osaksi ravintola Oosterin perehdytysprosessia niin kuin oli tarkoitettu. Työn hyödynnettävyys näkyy vasta sen jälkeen, kun uusia työntekijöitä on perehdytetty suunnitelmaa apuna käyttäen. Onnistumiseen on kaikki valmiudet, sillä suunnitelma oli ajallaan valmis, työntekijöitä opastetaan sen käyttöön ja sitä tullaa hyödyntämään perehdytyksen tukena. Opinnäytetyötä hyödynnetään myös Avecra Oy:n tulevassa perehdytyksen kehitysryhmässä. Perehdytysryhmän keskeisin tavoite on kehittää koko Avcera Oy:lle yhteinen perehdytysmalli.
Työn teoreettisessa viitekehyksessä pääkäsitteitä ovat perehdytys, perehdytysprosessi sekä perehdytystä ja alkoholijuomien anniskelua koskeva lainsäädäntö. Perehdytyksen ja työnopastuksen suunnittelu, toteutus, seuranta ja arviointi ovat myös osana teoreettista viitekehystä. Lisäksi tutkimus- ja analyysimenetelmät kuvaillaan teoreettiselta pohjalta.
Tutkimusmenetelminä käytettiin osallistuvaa havainnointia ja teemahaastatteluja. Osallistuvaa havainnointia toteutettiin ravintola Oosterissa työskentelyn ohessa. Havainnoinnin kohteena oli ihmisten toiminta ja keskustelut. Teemahaastatteluja toteutettiin kaksi, joista ensimmäiseen osallistui ravintola Oosterin vastaava vuoropäällikkö ja Avecra Oy:n ryhmäpäällikkö. Toiseen teemahaastatteluun osallistui kolme ravintola Oosterin työntekijää. Havainnoinnin ja haastattelun kautta pyrittiin saamaan kehittämisehdotuksia perehdytysprosessin toteuttamiseen ravintola Oosterissa sekä hankkimaan sisältöä perehdytys- ja työnopastussuunnitelmalle.
Kaikilla työntekijöillä oli ideoita perehdytysprosessiin kehittämiseksi, mutta ideoita ei ollut tuotu esille aiemmin. Tutkimusmenetelmien kautta saatiin kerättyä hyödyllisiä ideoita ja kehittämisehdotuksia perehdytys- ja työnopastussuunnitelmaan. Perehdytys- ja työnopastussuunnitelma saatiin ajallaan valmiiksi ja se otettiin osaksi ravintola Oosterin perehdytysprosessia niin kuin oli tarkoitettu. Työn hyödynnettävyys näkyy vasta sen jälkeen, kun uusia työntekijöitä on perehdytetty suunnitelmaa apuna käyttäen. Onnistumiseen on kaikki valmiudet, sillä suunnitelma oli ajallaan valmis, työntekijöitä opastetaan sen käyttöön ja sitä tullaa hyödyntämään perehdytyksen tukena. Opinnäytetyötä hyödynnetään myös Avecra Oy:n tulevassa perehdytyksen kehitysryhmässä. Perehdytysryhmän keskeisin tavoite on kehittää koko Avcera Oy:lle yhteinen perehdytysmalli.