Drinkkilista Lepaan kartanon tilausravintolalle
Huupponen, Miia (2011)
Huupponen, Miia
Lahden ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201105066637
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201105066637
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tarkoituksena on luoda drinkkilista sekä pie-ni henkilökunnan opasvihko toimeksiantajalleni Lepaan matkailupalveluille. Lista ja opas tulevat käyttöön Lepaan matkailupalveluiden tilausravintolaan, Lepaan kartanoon. Listaan tulevissa juomasekoituksissa hyödynnetään mahdollisimman paljon Lepaan viinitilan omia tuotteita sekä ravintolan tämänhetkistä tuotevali-koimaa. Opasvihko auttaa ravintolassa työskenteleviä tarjoilijoita juomasekoituk-sien valmistamisessa ja sisältää tarkempaa tietoa juomasekoituksien sisällöstä sekä Lepaan viinitilan tuotteista. Kohderyhmänä drinkkilistan suunnittelussa ovat 30–40-vuotiaat asiakkaat, jotka edustavat suunnilleen koko asiakaskunnan keskiarvoa.
Toiminnallinen opinnäytetyö koostuu teoriaosuudesta sekä toiminnallisesta työstä. Teoriaosuudessa käsitellään tuotekehitystä, aistinvaraista arviointia, miksologiaa sekä drinkkilistan suunnittelun teoriaa. Toiminnallisen osuuden tavoitteena on luoda toimiva drinkkilista, jonka avulla Lepaan viinitilantuotteet saisivat lisää tunnettuutta ja juomasekoitusten myynti ravintolassa kasvaisi. Vihkosen avulla tarjoilijat saavat lisätietoja listan juomasekoituksista.
Drinkkilistan juomasekoitukset päätettiin yhdessä seitsemän henkisen raadin kans-sa. Toimeksiantajan toiveesta karsimme juomasekoitusten määrän 14:sta kahdek-saan juomasekoitukseen. Näistä kahdeksasta juomasekoituksesta kaksi on shotteja ja kaksi alkoholittomia, loput ovat pitkiä, alkoholillisia juomasekoituksia. Kaikki listan juomasekoitukset ovat helposti ja nopeasti valmistettavia. Ohjevihosta tuli tiivis ja kattava paketti, josta henkilökunnan on helppo ja nopea etsiä esimerkiksi asiakkaan makuun sopivaa juomasekoitusta. Ohjevihosta löytyy esimerkiksi vink-kejä baarityöskentelyyn sekä tunnettujen juomasekoitusten ohjeita.
Toiminnallinen opinnäytetyö koostuu teoriaosuudesta sekä toiminnallisesta työstä. Teoriaosuudessa käsitellään tuotekehitystä, aistinvaraista arviointia, miksologiaa sekä drinkkilistan suunnittelun teoriaa. Toiminnallisen osuuden tavoitteena on luoda toimiva drinkkilista, jonka avulla Lepaan viinitilantuotteet saisivat lisää tunnettuutta ja juomasekoitusten myynti ravintolassa kasvaisi. Vihkosen avulla tarjoilijat saavat lisätietoja listan juomasekoituksista.
Drinkkilistan juomasekoitukset päätettiin yhdessä seitsemän henkisen raadin kans-sa. Toimeksiantajan toiveesta karsimme juomasekoitusten määrän 14:sta kahdek-saan juomasekoitukseen. Näistä kahdeksasta juomasekoituksesta kaksi on shotteja ja kaksi alkoholittomia, loput ovat pitkiä, alkoholillisia juomasekoituksia. Kaikki listan juomasekoitukset ovat helposti ja nopeasti valmistettavia. Ohjevihosta tuli tiivis ja kattava paketti, josta henkilökunnan on helppo ja nopea etsiä esimerkiksi asiakkaan makuun sopivaa juomasekoitusta. Ohjevihosta löytyy esimerkiksi vink-kejä baarityöskentelyyn sekä tunnettujen juomasekoitusten ohjeita.
