Ravintola Linnoituksen Krouvin a la carte listan suunnittelu kesäkaudelle 2008
Ballis, Janne (2011)
Ballis, Janne
Laurea-ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201105066448
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201105066448
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli tuottaa ravintola Linnoituksen Krouville virallinen a la carte lista kesäkaudelle 2008. Tavoitteena oli suunnitella ja kehittää Krouvin a la carte lista toimivaksi kokonaisuudeksi sekä tuottaa jokaiselle listan annokselle oma annoskortti. Opinnäytetyö teh-dään toimeksiantona.
Opinnäytetyön on toiminnallinen. Sen teoreettisena viitekehyksenä käytetään ravintolaliike-toimintaan, ruokalista- ja annossuunnitteluun liittyvää kirjallisuutta. Työssä käytetään kvali-tatiivisen tutkimuksen pääperiaatteita. Tutkimusmenetelmänä käytetään pääosin osallistuvaa havainnointia sekä työn alussa ideointia. Kyseisen tutkimusmenetelmän avulla saadaan paras kokonaiskuvan aiheen nykytilasta ja tarvittavan määrän informaatiota sen eteenpäin kehittä-miseen.
Lopputuloksena tuotettiin uusi virallinen Linnoituksen Krouvin a la carte lista kesäkaudelle 2008, ja jokaiselle listan annokselle omat annoskortit. Annoskortit laadittiin Krouvin henkilö-kunnan omaan käyttöön. Valmista tuotosta arvioitiin Krouvin henkilökunnan, sen asiakkaiden ja ulkopuolisen ravitsemisalan asiantuntijan toimesta.
Opinnäytetyön on toiminnallinen. Sen teoreettisena viitekehyksenä käytetään ravintolaliike-toimintaan, ruokalista- ja annossuunnitteluun liittyvää kirjallisuutta. Työssä käytetään kvali-tatiivisen tutkimuksen pääperiaatteita. Tutkimusmenetelmänä käytetään pääosin osallistuvaa havainnointia sekä työn alussa ideointia. Kyseisen tutkimusmenetelmän avulla saadaan paras kokonaiskuvan aiheen nykytilasta ja tarvittavan määrän informaatiota sen eteenpäin kehittä-miseen.
Lopputuloksena tuotettiin uusi virallinen Linnoituksen Krouvin a la carte lista kesäkaudelle 2008, ja jokaiselle listan annokselle omat annoskortit. Annoskortit laadittiin Krouvin henkilö-kunnan omaan käyttöön. Valmista tuotosta arvioitiin Krouvin henkilökunnan, sen asiakkaiden ja ulkopuolisen ravitsemisalan asiantuntijan toimesta.