Ekolologisen kahvilakonseptin liiketoimintasuunnitelma : Case: Kahvila Pistou
Grundstén, Hanna-Leena (2011)
Grundstén, Hanna-Leena
Laurea-ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201105178295
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201105178295
Tiivistelmä
Ympäristövastuu ja ekologiset arvot ovat kasvattaneet suosiotaan 2000-luvulla. Suosion myötä on kasvanut tarve ekologisia arvoja noudattaville palveluille. Ekologisuus liiketoiminnassa ilmenee muun muassa ympäristöystävällisissä materiaalivalinnoissa, kierrätyksessä, tuotevalikoimassa ja markkinoinnissa.
Tämän opinnäytetyön tavoitteena on laatia liiketoimintasuunnitelma ekologiselle kahvilakonseptille. Pääosan työstä muodostaa raportti, jossa kuvaillaan liiketoiminnan suunnittelua ja sen eri vaiheita. Lisäksi siinä on tutkittu kahvila- ja ravintola-alan erityispiirteitä ja niiden vaikutusta liiketoimintasuunnitelman laatimiseen. Myös ekologisuuden roolia liiketoiminnassa on tutkittu. Tämän teoreettisen viitekehyksen tukemana on laadittu varsinainen liiketoimintasuunnitelma, joka muodostaa toisen osan opinnäytetyötä
Liikeidean lähtökohdan muodostaa ekologisuus ja sen soveltaminen liiketoimintaan. Liikeidean toimialaksi on valittu korkealaatuinen kahvilatoiminta, jossa hyvällä palvelulla on keskeinen rooli. Liikeidea on jalostettu liiketoimintasuunnitelmaksi, joka pyrkii olemaan mahdollisimman realistinen ja siten toteuttamiskelpoinen. Liiketoimintasuunnitelma on kirjallinen tuotos kirjoittajan ideoimasta uudentyyppisestä kahvilayrityksestä, jonka taustalla on ajatus ekologisesta liiketoiminnasta. Liiketoimintasuunnitelman on tarkoitus toimia yrittäjän apuna yrityksen perustamisessa ja rahoituksen hankinnassa. Liiketoimintasuunnitelmassa kuvataan yrityksen liikeidea ja liiketoimintamalli, osaaminen ja avainhenkilöt, palvelukonsepti, markkina-analyysi, yhtiömuoto ja omistus, talous, markkinointi, SWOT-analyysi sekä riskianalyysi. Liiketoimintasuunnitelman avulla kirjoittaja on tutustunut yrityksen perustamiseen liittyviin seikkoihin ja ekologisuuden soveltamiseen liiketoiminnassa.
Työ on toiminnallinen tuotos, eli opinnäytetyöraportin ohella on kirjoitettu erillinen lopputuote, liiketoimintasuunnitelma. Opinnäytetyöraportissa on kuvattu kirjallisuustutkimus, jonka avulla selvitettiin teoreettista viitekehystä liiketoiminnan suunnittelun lähtökohdaksi. Raportissa kuvaillaan liiketoimintasuunnitelman laatimisen eri vaiheita. Raportin on tarkoitus tukea liiketoimintasuunnitelmaa ja osoittaa kirjoittajan oma oppiminen.
Liiketoimintasuunnitelmalla ei ole varsinaista toimeksiantajaa, vaan ajatus liiketoimintasuunnitelman laatimisesta perustuu kirjoittajan omille oppimistavoitteille sekä mahdolliselle tulevalle yrittäjäuralle. Liiketoimintasuunnitelma toimitettiin ulkopuoliselle arvioijalle, joka arvioi työn laatua kirjallisesti. Arvioijalle toimitettiin vain liiketoimintasuunnitelma ja tulokset löytyvät työn lopusta.
Tämän opinnäytetyön tavoitteena on laatia liiketoimintasuunnitelma ekologiselle kahvilakonseptille. Pääosan työstä muodostaa raportti, jossa kuvaillaan liiketoiminnan suunnittelua ja sen eri vaiheita. Lisäksi siinä on tutkittu kahvila- ja ravintola-alan erityispiirteitä ja niiden vaikutusta liiketoimintasuunnitelman laatimiseen. Myös ekologisuuden roolia liiketoiminnassa on tutkittu. Tämän teoreettisen viitekehyksen tukemana on laadittu varsinainen liiketoimintasuunnitelma, joka muodostaa toisen osan opinnäytetyötä
Liikeidean lähtökohdan muodostaa ekologisuus ja sen soveltaminen liiketoimintaan. Liikeidean toimialaksi on valittu korkealaatuinen kahvilatoiminta, jossa hyvällä palvelulla on keskeinen rooli. Liikeidea on jalostettu liiketoimintasuunnitelmaksi, joka pyrkii olemaan mahdollisimman realistinen ja siten toteuttamiskelpoinen. Liiketoimintasuunnitelma on kirjallinen tuotos kirjoittajan ideoimasta uudentyyppisestä kahvilayrityksestä, jonka taustalla on ajatus ekologisesta liiketoiminnasta. Liiketoimintasuunnitelman on tarkoitus toimia yrittäjän apuna yrityksen perustamisessa ja rahoituksen hankinnassa. Liiketoimintasuunnitelmassa kuvataan yrityksen liikeidea ja liiketoimintamalli, osaaminen ja avainhenkilöt, palvelukonsepti, markkina-analyysi, yhtiömuoto ja omistus, talous, markkinointi, SWOT-analyysi sekä riskianalyysi. Liiketoimintasuunnitelman avulla kirjoittaja on tutustunut yrityksen perustamiseen liittyviin seikkoihin ja ekologisuuden soveltamiseen liiketoiminnassa.
Työ on toiminnallinen tuotos, eli opinnäytetyöraportin ohella on kirjoitettu erillinen lopputuote, liiketoimintasuunnitelma. Opinnäytetyöraportissa on kuvattu kirjallisuustutkimus, jonka avulla selvitettiin teoreettista viitekehystä liiketoiminnan suunnittelun lähtökohdaksi. Raportissa kuvaillaan liiketoimintasuunnitelman laatimisen eri vaiheita. Raportin on tarkoitus tukea liiketoimintasuunnitelmaa ja osoittaa kirjoittajan oma oppiminen.
Liiketoimintasuunnitelmalla ei ole varsinaista toimeksiantajaa, vaan ajatus liiketoimintasuunnitelman laatimisesta perustuu kirjoittajan omille oppimistavoitteille sekä mahdolliselle tulevalle yrittäjäuralle. Liiketoimintasuunnitelma toimitettiin ulkopuoliselle arvioijalle, joka arvioi työn laatua kirjallisesti. Arvioijalle toimitettiin vain liiketoimintasuunnitelma ja tulokset löytyvät työn lopusta.