Asiakastyytyväisyyskysely Ravintola Rosson lounasasiakkaille
Rimpiläinen, Katri (2011)
Rimpiläinen, Katri
Kajaanin ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011062812461
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011062812461
Tiivistelmä
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää Kajaanin Rosson lounastuotteiden ja –palvelun asiakastyytyväisyyttä. Tutkimus oli tarpeellinen, koska tällaista selvitystä ravintolan lounasasiakkaiden tyytyväisyydestä ei ole aiemmin tehty. Tutkimuksella haluttiin saada selville, millaisena asiakkaat pitävät Rosson lounasta ja mitä kehitettävää lounastarjoilussa olisi.
Tutkimuksen toteuttamiseen käytettiin kvantitatiivista kyselylomaketta. Kysely tehtiin Kajaanin Rossossa marraskuussa 2010 ja siihen osallistui 147 asiakasta. Aineisto käsiteltiin SPSS-tilasto-ohjelman avulla. Avoimien kysymyksien vastaukset kirjattiin Word-tiedostoon. Tulokset esitetään graafisina kuvioina Excel-taulukkolaskentaohjelman avulla. Teoriaosuudessa paneuduttiin asiakaspalveluun, asiakastyytyväisyyteen, palvelun laatuun sekä lounasruokailun tärkeyteen.
Lomakkeessa oli monivalintakysymyksiä, joihin vastaaja merkitsi rastilla mielipiteensä. Palvelua, lounasta ja ympäristöä arvioitiin asteikolla 1-5. Lisäksi asiakkaat voivat halutessaan kommentoida kysymyksiä ja heitä pyydettiin kertomaan kehitysehdotuksia koskien ravintolan lounasruokailua.
Tutkimuksen mukaan, että asiakkaat ovat yleisesti tyytyväisiä Ravintola Rosson palveluihin sekä lounastarjontaan. Yhteenvetona voidaan todeta, että pääasiassa vastaajat olivat erittäin tyytyväisiä tai tyytyväisiä saamaansa palveluun ja salaattipöytä vastasi asiakkaiden toiveita ja odotuksia. Lounaalla toivottiin olevan tarjolla enemmän peruskotiruokaa ja kalaa. Asiakkaista osa ilmoitti olevansa valmis maksamaan enemmän lähellä tuotetusta ruoasta. Kehitysehdotuksia tuli varsin vähän ja nekin koskivat lounaan salaattipöydän monipuolistumista.
Tutkimuksen toteuttamiseen käytettiin kvantitatiivista kyselylomaketta. Kysely tehtiin Kajaanin Rossossa marraskuussa 2010 ja siihen osallistui 147 asiakasta. Aineisto käsiteltiin SPSS-tilasto-ohjelman avulla. Avoimien kysymyksien vastaukset kirjattiin Word-tiedostoon. Tulokset esitetään graafisina kuvioina Excel-taulukkolaskentaohjelman avulla. Teoriaosuudessa paneuduttiin asiakaspalveluun, asiakastyytyväisyyteen, palvelun laatuun sekä lounasruokailun tärkeyteen.
Lomakkeessa oli monivalintakysymyksiä, joihin vastaaja merkitsi rastilla mielipiteensä. Palvelua, lounasta ja ympäristöä arvioitiin asteikolla 1-5. Lisäksi asiakkaat voivat halutessaan kommentoida kysymyksiä ja heitä pyydettiin kertomaan kehitysehdotuksia koskien ravintolan lounasruokailua.
Tutkimuksen mukaan, että asiakkaat ovat yleisesti tyytyväisiä Ravintola Rosson palveluihin sekä lounastarjontaan. Yhteenvetona voidaan todeta, että pääasiassa vastaajat olivat erittäin tyytyväisiä tai tyytyväisiä saamaansa palveluun ja salaattipöytä vastasi asiakkaiden toiveita ja odotuksia. Lounaalla toivottiin olevan tarjolla enemmän peruskotiruokaa ja kalaa. Asiakkaista osa ilmoitti olevansa valmis maksamaan enemmän lähellä tuotetusta ruoasta. Kehitysehdotuksia tuli varsin vähän ja nekin koskivat lounaan salaattipöydän monipuolistumista.