Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvolan ekologisuuden nykytila ja sen kehittämismahdollisuudet
Sippu, Nea (2020)
Sippu, Nea
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202004215519
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202004215519
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli selvittää Original Sokos Hotel Vaakunan ekologisuuden nykytila sekä selvittää sen kehittämismahdollisuuksia.
Opinnäytetyö toteutettiin kvalitatiivisena tutkimuksena, ja se koostui teoriaosuudesta ja empiirisestä osuudesta. Teoriaosuus koostui ekologisuudesta ja kestävän kehityksen käsitteiden määrittelystä ja selvityksestä, miten tämä ilmenee liiketoiminnassa. Aineistoa teoriaosuuteen kerättiin suomen- ja englanninkielisestä kirjallisuudesta ja verkkosivuilta.
Empiirisen osuuden aineistonkeruumenetelmänä käytettiin kyselyä, johon osallistui Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvolan työntekijöitä, niin hotellin kuin ravintolankin puolelta. Kysely toteutettiin Webropol-työkalua apuna käyttäen. Lisäksi havainnointia käytettiin yhtenä tutkimusmenetelmänä.
Tutkimuksesta selvisi, että Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvolan ekologisuuden tilaan ollaan monin osin tyytyväisiä, mutta myös kehittämiskohteita löytyy. Kyselystä ilmeni eriäviä mielipiteitä työntekijöiden välillä ekologisuudesta ja sen tärkeydestä ja vaikutuksista omaan työhön. Jokainen työntekijä osastostaan huolimatta on sitä mieltä, että ekologisuuteen pitäisi ehdottomasti kiinnittää enemmän huomiota.
Opinnäytetyö toteutettiin kvalitatiivisena tutkimuksena, ja se koostui teoriaosuudesta ja empiirisestä osuudesta. Teoriaosuus koostui ekologisuudesta ja kestävän kehityksen käsitteiden määrittelystä ja selvityksestä, miten tämä ilmenee liiketoiminnassa. Aineistoa teoriaosuuteen kerättiin suomen- ja englanninkielisestä kirjallisuudesta ja verkkosivuilta.
Empiirisen osuuden aineistonkeruumenetelmänä käytettiin kyselyä, johon osallistui Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvolan työntekijöitä, niin hotellin kuin ravintolankin puolelta. Kysely toteutettiin Webropol-työkalua apuna käyttäen. Lisäksi havainnointia käytettiin yhtenä tutkimusmenetelmänä.
Tutkimuksesta selvisi, että Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvolan ekologisuuden tilaan ollaan monin osin tyytyväisiä, mutta myös kehittämiskohteita löytyy. Kyselystä ilmeni eriäviä mielipiteitä työntekijöiden välillä ekologisuudesta ja sen tärkeydestä ja vaikutuksista omaan työhön. Jokainen työntekijä osastostaan huolimatta on sitä mieltä, että ekologisuuteen pitäisi ehdottomasti kiinnittää enemmän huomiota.