Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Sulatejuuston sivutuotteiden jalostus

Hautaniemi, Matti (2009)

 
Avaa tiedosto
Hautaniemi_Matti.pdf (174.9Kt)
Lataukset: 


Hautaniemi, Matti
Laurea-ammattikorkeakoulu
2009
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200906113878
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aihe syntyi Valion Vaaralan sulatejuustotehtaan ehdotuksesta. Työn tavoitteena oli tutkia, voidaanko sulatejuuston valmistuksessa syntyvistä sivutuotteista jalostaa eläinten rehuksi soveltuva tuote. Opinnäytetyössä tutkitaan sulatejuuston valmistusta ja sen sivutuotteiden lainsäädäntöä ja jätelainsäädäntöä yleisesti.

Teoriaosassa tarkastellaan sulatejuuston valmistusta, käytettäviä raaka-aineita ja valmistusmenetelmiä. Lisäksi esitellään jätelain määräyksiä.

Opinnäytetyön aineisto kerättiin keväällä 2007–2009 Vaaralan sulatejuustotehtaalla ja käytännön kokeilla Valion tuotekehityksen tiloissa Pitäjänmäessä.

Suoritetun empiirisen tutkimuksen tuloksena ilmeni, että sulatejuuston sivutuotteista saadaan kuiva-ainepitoisuutta laskemalla helposti käsiteltävä muoto, jonka rakenne pysyy muuttumattomana säilyvyyden heikentymättä.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste