Opetusravintolan työpaikkaohjaajan opas
Forsblom, Päivi (2009)
Forsblom, Päivi
Laurea-ammattikorkeakoulu
2009
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200904252175
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200904252175
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli tehdä opas työssäoppimisen ja ammattiosaamisen näyttöjen järjestämisestä ja arvioinnista opetusravintolan eri toimipisteiden työpaikkaohjaajille sekä työssäoppimisen ohjaajina toimivien opettajien käyttöön. Oppaan avulla opetusravintolan työpaikkaohjaajille muodostuu selkeä käsitys omasta osuudestaan työssäoppimisen ja näyttöjen onnistumisessa. Opetusravintolan työpaikkaohjaajille räätälöity ohjaajan opas helpottaa työpaikkaohjaajien tehtävää opiskelijoiden ohjaajina ja arvioitsijoina ravintolan keittiössä.
Porvoon Ammattiopiston, Amiston, opetusravintola Iris toimii normaalin ravitsemisalan yrityksen tavoin pääasiassa henkilöstö- ja tilausravintolana. Ravintola toimii tulosvastuullisena yksikkönä jossa opiskelijat voivat aidossa työympäristössä tutustua alan työtehtäviin. Kaikki hotelli- ja ravintola-alan ensimmäisen vuoden opiskelijat työskentelevät opetusravintolassa työssäoppimisjaksoilla. Jakson aikana annetaan myös ammattiosaamisen näyttöjä. Tämän työn tarkoituksena oli lähdeaineistoon perehtymisen avulla rakentaa työpaikkaohjaajille opas, jonka avulla he voivat kehittää opiskelijoiden perehdyttämistä ja omaa toimintaansa opiskelijan ohjaajina sekä selventää arvioinnin tavoitteita ja palautteenannon merkitystä.
Teoreettinen viitekehys käsittelee työssäoppimisen merkitystä ammatinoppimisessa ja ammattiosaamisen näyttöjä opiskelijan arviointimenetelmänä sekä työpaikkaohjaajan toiminnan muuttumista työssäoppimisjakson edetessä. Työpaikkaohjaajan merkitys perehdyttäjänä korostuu. Työssä on myös käsitelty tyypillisimpiä ammatillisen opiskelijan oppimisvaikeuksia.
Työn toiminnallinen osuus on työpaikkaohjaajan opas. Oppaan alkuosassa selvitetään työssäoppimisen eri osapuolten tehtäviä ja rooleja. Työpaikkaohjaajan tehtävistä nostetaan esiin tärkeimmät: perehdyttäminen, opiskelijan ohjaus ja arviointi sekä palautteen antaminen opiskelijalle. Oppaan lopussa on työpaikkaohjaajan tehtävät kirjoitettu muistilistan muotoon; sen avulla työpaikkaohjaaja voi selvittää itselleen mitä tulee ottaa huomioon työssäoppimisjakson edetessä ja miten ohjaajan toiminta voi muuttua jakson aikana. Lisäksi oppaassa on listattu erilaisia tukikeinoja erityisopiskelijan oppimisen helpottamiseksi.
Oppaan tulevilta käyttäjiltä saatu palaute on ollut myönteistä. Opetusravintolan henkilöstön palautteen mukaan oppaan avulla he pystyvät entistä paremmin tukemaan työssäoppijoiden oppimista sekä tukemaan erityisopiskelijoita panostamalla ohjaamiseen ja ohjauksen menetelmiin.
Asiasanat: työpaikkaohjaaja, työssäoppiminen, perehdyttäminen, arviointi, hotelli- ja ravintola-ala
Porvoon Ammattiopiston, Amiston, opetusravintola Iris toimii normaalin ravitsemisalan yrityksen tavoin pääasiassa henkilöstö- ja tilausravintolana. Ravintola toimii tulosvastuullisena yksikkönä jossa opiskelijat voivat aidossa työympäristössä tutustua alan työtehtäviin. Kaikki hotelli- ja ravintola-alan ensimmäisen vuoden opiskelijat työskentelevät opetusravintolassa työssäoppimisjaksoilla. Jakson aikana annetaan myös ammattiosaamisen näyttöjä. Tämän työn tarkoituksena oli lähdeaineistoon perehtymisen avulla rakentaa työpaikkaohjaajille opas, jonka avulla he voivat kehittää opiskelijoiden perehdyttämistä ja omaa toimintaansa opiskelijan ohjaajina sekä selventää arvioinnin tavoitteita ja palautteenannon merkitystä.
Teoreettinen viitekehys käsittelee työssäoppimisen merkitystä ammatinoppimisessa ja ammattiosaamisen näyttöjä opiskelijan arviointimenetelmänä sekä työpaikkaohjaajan toiminnan muuttumista työssäoppimisjakson edetessä. Työpaikkaohjaajan merkitys perehdyttäjänä korostuu. Työssä on myös käsitelty tyypillisimpiä ammatillisen opiskelijan oppimisvaikeuksia.
Työn toiminnallinen osuus on työpaikkaohjaajan opas. Oppaan alkuosassa selvitetään työssäoppimisen eri osapuolten tehtäviä ja rooleja. Työpaikkaohjaajan tehtävistä nostetaan esiin tärkeimmät: perehdyttäminen, opiskelijan ohjaus ja arviointi sekä palautteen antaminen opiskelijalle. Oppaan lopussa on työpaikkaohjaajan tehtävät kirjoitettu muistilistan muotoon; sen avulla työpaikkaohjaaja voi selvittää itselleen mitä tulee ottaa huomioon työssäoppimisjakson edetessä ja miten ohjaajan toiminta voi muuttua jakson aikana. Lisäksi oppaassa on listattu erilaisia tukikeinoja erityisopiskelijan oppimisen helpottamiseksi.
Oppaan tulevilta käyttäjiltä saatu palaute on ollut myönteistä. Opetusravintolan henkilöstön palautteen mukaan oppaan avulla he pystyvät entistä paremmin tukemaan työssäoppijoiden oppimista sekä tukemaan erityisopiskelijoita panostamalla ohjaamiseen ja ohjauksen menetelmiin.
Asiasanat: työpaikkaohjaaja, työssäoppiminen, perehdyttäminen, arviointi, hotelli- ja ravintola-ala