Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ruoanvalmistuksen hygienia ja turvallisuus sekä uutuuselintarvikkeet osana Hyvinvointi TV:n ohjelmatarjontaa

Martikainen, Mia (2009)

 
Avaa tiedosto
Martikainen_Mia.pdf (151.7Kt)
Lataukset: 


Martikainen, Mia
Laurea-ammattikorkeakoulu
2009
Creative Commons License
Creative Commons Attribution-ShareAlike 1.0 Suomi
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200905263244
Tiivistelmä
Ruoan valmistamisesta ja säilytyksestä on olemassa paljon tietoa, jolla niistä saadaan turvallista ja hygieenistä. Tietoa on saatavilla internetistä, lehdistä sekä laajasta lähdekirjallisuudesta. Moni ikääntyvä ei kuitenkaan omista tietokonetta, ja esimerkiksi kirjastoon saattaa olla pitkäkin matka. Kaupoista löytyy myös uutuuselintarvikkeita kokoajan enemmän, mutta ikääntyneet eivät välttämättä niistä saa tietoa. Esimerkiksi kauppojen omia privat label -tuoteryhmiä ei juurikaan mainosteta televisiossa ja näin ollen näiden uutuustuotteiden olemassaoloa eivät välttämättä sellaiset ihmiset tiedä, jotka eivät itse käy ostoksilla. Tässä työssä tieto tavoittaa ikääntyneet Hyvinvointi TV:n välityksellä.

Hyvinvointi TV on palvelukonsepti, joka vie ikääntyvälle ja hänen läheisilleen suunnatut interaktiiviset hyvinvointipalvelut kotiin television välityksellä. Hyvinvointi TV:n osallistuva ohjelmatarjonta tukee ikääntyvän toimintakykyä ja lisää sosiaalista kanssakäymistä. Palveluntarjonta on kehitetty yhteistyössä ikääntyvien, heidän läheistensä ja vanhusten palvelujen asiantuntijoiden kanssa. Kohderyhmä ovat ne Hyvinvointi TV:n asiakkaat, jotka asuvat kotona ja näin ollen heillä on mahdollisuus vaikuttaa omaan ruokavalioonsa.

Tämä toiminnallinen opinnäytetyö muodostuu Hyvinvointitelevisiossa toteutetusta kahdesta lähetyksestä: Turvallinen ruoka sekä Valinnat kaupassa. Työ koostuu kahden puolen tunnin mittaisen tv- lähetyksen suunnittelemisesta ja toteuttamisesta, sekä katsojille lähetettyjen tiivistelmien kirjoittamisesta ja projektin raportoimisesta.

Opinnäytetyön tavoitteena oli että katsojat saisivat hyviä vinkkejä turvallisen ruoan valmistamiseen kotona, neuvoja hygieniaan, opastusta elintarvikkeiden säilytyksestä ja säilyvyydestä sekä tietoa uusista elintarvikkeista ja niiden käyttömahdollisuuksista.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste