Ravintola Sumppilan liiketoimintasuunnitelma
Pipinen, Lauri (2009)
Pipinen, Lauri
Laurea-ammattikorkeakoulu
2009
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200905293473
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200905293473
Tiivistelmä
Tämän toimintakeskeisen opinnäytetyön tarkoituksena on avata liiketoimintasuunnitelman käsite, kuvata liiketoimintasuunnitelman tekemisen prosessi sekä tehdä liiketoimintasuunni-telma. Tavoitteena on tuottaa teoriapohja, jonka avulla työn lukija saa käsityksen liiketoi-mintasuunnitelmasta sekä siitä kuinka se tehdään. Tämän teorian pohjalta opiskelija tuottaa myös hänelle itselleen jäävän Ravintola Sumppilan liiketoimintasuunnitelman. Ns. toimeksian-tajana työssä toimii opiskelija itse, sillä työn aikana tehty ravintolan liiketoimintasuunnitelma perustuu hänen omiin ideoihinsa ravintolasta sekä toimii tulevaisuudessa avattavan ravintolan liiketoimintasuunnitelman pohjana. Työ vastaa seuraavaa perusteellisemmin kysymykseen: mikä liiketoimintasuunnitelma on?
Liiketoimintasuunnitelma on kirjallinen tuotos yrittäjän ideoimasta yrityksestä. Siinä yrittäjä käy läpi kaikki liiketoiminnan kannalta oleelliset asiat, ja se auttaa yrittäjää näkemään idean-sa entistä laaja-alaisemmin. Ennen kaikkea se pakottaa yrittäjän pohtimaan yrityksensä toimintoja sekä idean kannattavuutta.
Työ perustuu eri lähteistä löydettyyn teoriaan, YritysHelsingin asiantuntijan arviointiin sekä opiskelijan omiin pohdintoihin. Työn avulla lukija saa kuvaa liiketoimintasuunnitelmasta, yrittäjyydestä sekä ravintolaalasta. Se luo myös kuvaa siitä miten opiskelija on tehnyt liike-toimintasuunnitelman ravintolalleen.
Yleensä henkilön päässä mietitty idea on liian optimistinen. Tämän takia tulevan yrittäjän on hyvä tehdä yritykselleen liiketoimintasuunnitelma, sillä se pakottaa hänet pohtimaan ideaan-sa ja sen eri toimintoja sekä muokkaamaan idea markkinoille sopivammaksi. ”Liiketoiminta-suunnitelman keskeisin merkitys ei ole kirjoitettu suunnitelma, vaan asioiden jatkuva mietti-minen” (Pitkämäki 2000, 89).
Liiketoimintasuunnitelma on kirjallinen tuotos yrittäjän ideoimasta yrityksestä. Siinä yrittäjä käy läpi kaikki liiketoiminnan kannalta oleelliset asiat, ja se auttaa yrittäjää näkemään idean-sa entistä laaja-alaisemmin. Ennen kaikkea se pakottaa yrittäjän pohtimaan yrityksensä toimintoja sekä idean kannattavuutta.
Työ perustuu eri lähteistä löydettyyn teoriaan, YritysHelsingin asiantuntijan arviointiin sekä opiskelijan omiin pohdintoihin. Työn avulla lukija saa kuvaa liiketoimintasuunnitelmasta, yrittäjyydestä sekä ravintolaalasta. Se luo myös kuvaa siitä miten opiskelija on tehnyt liike-toimintasuunnitelman ravintolalleen.
Yleensä henkilön päässä mietitty idea on liian optimistinen. Tämän takia tulevan yrittäjän on hyvä tehdä yritykselleen liiketoimintasuunnitelma, sillä se pakottaa hänet pohtimaan ideaan-sa ja sen eri toimintoja sekä muokkaamaan idea markkinoille sopivammaksi. ”Liiketoiminta-suunnitelman keskeisin merkitys ei ole kirjoitettu suunnitelma, vaan asioiden jatkuva mietti-minen” (Pitkämäki 2000, 89).