Ruokakulttuuriprojektin suunnittelu ja toteutus – Esimerkkinä Nepal-ruokakulttuuriprojekti
Laitinen, Kai (2012)
Laitinen, Kai
Laurea-ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201202152220
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201202152220
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, kuinka suunnitellaan ja toteutetaan Nepal-ruokakulttuuriprojekti. Projektin toimeksiantajana oli Vantaan ammattiopisto Varia.
Projektin johtamisen kirjallisuus oli teoriaosassa pohjana Nepal-ruokakulttuuriprojektin suun-nitelmassa sekä projektin vaiheissa. Projektin johtamisen kirjallisuuden avulla kuvattiin pro-jektinsuunnitelma ja projektin eri vaiheet.
Empiirisenä aineiston hankintamenetelmänä käytettiin teemahaastattelua ja kyselyä. Suomi-viikon toteutus Nepalissa Kathmandussa Yak & Yeti Hotellissa oli keskeinen projektin käytännön toteutuksen osa ja toisena osana oli Suomen itsenäisyyspäivän vastaanoton järjestäminen ruokatarjoilujen osalta Yak & Yeti Hotellissa.
Nepal-ruokakulttuuriprojektin toteutukseen osallistui Vantaan ammattiopisto Varian kahdeksan ravintolakokkiopiskelijaa, kaksi matkailupuolen opiskelijaa sekä kaksi opettajaa. Projektin kesto Nepalissa oli kaksi viikkoa. Nepal-ruokakulttuuriprojektin tulosten tarkoituksena oli luoda työkalu tulevaisuuden ruokakulttuuriprojekteille, jolloin se olisi mallina ja apuvälineenä vastaaville projekteille. Vantaan ammattiopisto Variassa tehdään vuosittain useita opiskelijaprojekteja eri ammattialoilla. Nepal-ruokakulttuuriprojektisuunnitelman antia ja sisältöä onkin tarkoitus hyödyntää tulevissa opiskelijaprojekteissa ja näin auttaa niiden suunnittelua ja toteutusta.
Projektin johtamisen kirjallisuus oli teoriaosassa pohjana Nepal-ruokakulttuuriprojektin suun-nitelmassa sekä projektin vaiheissa. Projektin johtamisen kirjallisuuden avulla kuvattiin pro-jektinsuunnitelma ja projektin eri vaiheet.
Empiirisenä aineiston hankintamenetelmänä käytettiin teemahaastattelua ja kyselyä. Suomi-viikon toteutus Nepalissa Kathmandussa Yak & Yeti Hotellissa oli keskeinen projektin käytännön toteutuksen osa ja toisena osana oli Suomen itsenäisyyspäivän vastaanoton järjestäminen ruokatarjoilujen osalta Yak & Yeti Hotellissa.
Nepal-ruokakulttuuriprojektin toteutukseen osallistui Vantaan ammattiopisto Varian kahdeksan ravintolakokkiopiskelijaa, kaksi matkailupuolen opiskelijaa sekä kaksi opettajaa. Projektin kesto Nepalissa oli kaksi viikkoa. Nepal-ruokakulttuuriprojektin tulosten tarkoituksena oli luoda työkalu tulevaisuuden ruokakulttuuriprojekteille, jolloin se olisi mallina ja apuvälineenä vastaaville projekteille. Vantaan ammattiopisto Variassa tehdään vuosittain useita opiskelijaprojekteja eri ammattialoilla. Nepal-ruokakulttuuriprojektisuunnitelman antia ja sisältöä onkin tarkoitus hyödyntää tulevissa opiskelijaprojekteissa ja näin auttaa niiden suunnittelua ja toteutusta.