Vastuullinen, menestyvä ja muutosjoustava Etelä-Savon ruoka-ala. Etelä-Savon ruoka-alan kehittämisohjelma 2021–2027
Harmoinen, Taina; Kivijärvi, Pirjo; Särkkä-Tirkkonen, Marjo (2021)
Harmoinen, Taina
Kivijärvi, Pirjo
Särkkä-Tirkkonen, Marjo
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-344-318-1
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-344-318-1
Tiivistelmä
Etelä-Savon ruoka-alan kehittämisohjelma on laadittu vuosiksi 2021–2027. Sen visiona on ”Vastuullinen, menestyvä ja muutosjoustava Etelä-Savon ruoka-ala”. Kehittämisohjelman toimenpiteet on koottu viiteen teemaan: osaaminen, ruokaviestintä ja ruokakasvatus, lisäarvoa luonnosta ja paikallisuudesta, muutosjoustavuus ja vastuullisuus sekä uudet toimintamallit. Tämä ohjelma on laadittu yhteiseksi kehittämisen suunnaksi kaikille Etelä-Savon ruoka-alan toimijoille. Ohjelmaa on työstetty yhteistyössä Etelä-Savon ELY-keskuksessa valmisteilla olevan EU:n uuden ohjelmakauden maaseudun kehittämisohjelman kanssa. Maaseudun kehittämisohjelman toimenpiteet kohdistuvat vahvasti alkutuotantoon ja luomutuotantoon.
Etelä-Savon ruoka-alan kehittämisohjelman taustalla ovat Etelä-Savon ruoka-alan nykytilan laaja analyysi, asiantuntijoiden haastattelut, sidosryhmien työpajatyöskentely sekä valtakunnalliset ruoka-alan kehittämistoimet ja trendikatsaukset
Etelä-Savon ruoka-alan kehittämisohjelman taustalla ovat Etelä-Savon ruoka-alan nykytilan laaja analyysi, asiantuntijoiden haastattelut, sidosryhmien työpajatyöskentely sekä valtakunnalliset ruoka-alan kehittämistoimet ja trendikatsaukset